Cea de-a V-a ediție a spectacolului aviatic „Timișoara Air Show” s-a încheiat cu succes sâmbătă seara, 23 iunie, la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, ingredientele acestei ediții fiind motoarele turate, lupingurile amețitoare, flăcările și fumul, avioanele, toate aceste ingrediente ținând spectatorii cu răsuflarea tăiată.

La Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara au fost aproximativ 15.000 de spectatori pentru a asista la cel mai mare eveniment aviatic din vestul țării. Cele aproape 40 de aeronave, dar și parașutiștii, au încântat publicul. Astfel, în spectacol au fost: aeronavele militare ale Forțelor Aeriene Române, până la aeronave ultra ușoare - de la Formația „ASALT” și Aeroclubul României – „The Pellicans”, avion biplan – „Skybolt of Romania”, parașutiștii de la „Blue Wings”, avioanele tricolore ale „Șoimilor” României, cei șase letoni de la „Baltic Bees” și aeronavele Iacărilor Acrobați care au încheiat spectacolul, trecând prin foc și fum.

„A fost cel mai complex miting aerian de până acum, cu cele mai multe formații participante și cu cei mai mulți spectatori prezenți. A cincea ediție a Timișoara Air Show a fost cu adevărat una aniversară. Vremea a ținut cu noi, organizatorii, recompensând toate eforturile noastre cu un apus de soare incredibil. Mulțumim tuturor spectatorilor, care au venit într-un număr atât de mare, partenerilor, piloților și tuturor celor implicați”, a spus, potrivit unui comunicat remis mass-media, directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Spectacolul a mai cuprins prezența motocicliștilor de la „Timișoara Bikers”, decolarea și aterizarea aeronavelor comerciale, „Tarom”, „Wizz Air” și „Lufthansa”, iar la final, a avut s-a desfășurat un concert de muzică rock.

În acest ani, „Timișoara Air Show” a avut sprijinul Consiliului Județean Timiș, Asociației Patronale a Aeroporturilor din România, Primăriei Ghiroda, Ministerului Apărării Naționale și al altor instituții publice și societăți comerciale.

       

Cornel Seracin