În urma analizei realizate la nivelul județului Timiș cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut un climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică, conform IPJ Timiș.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne din județul Timiș au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu imparțialitate, echidistanță și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.

În ziua alegerilor, la nivelul județului Timiș au fost întocmite 16 dosare penale pentru cercetarea posibilelor infracțiuni în context electoral, 11 dintre acestea în mediul rural și cinci în mediul urban.

De asemenea, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic, au fost verificate aproximativ 385 de persoane și 312 vehicule, fiind aplicate 38 de sancțiuni contravenționale și constatate 5=cinci infracțiuni.

Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Timiș și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.