Ieri polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Lugoj – Biroul de Ordine Publică și Compartimentul Proximitate, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiș și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au efectuat șapte percheziții domiciliare și patru percheziții ale unor autoturisme, în municipiul Lugoj, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de camătă, complicitate la infracțiunea de camătă, precum și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2022 și până în prezent, un bărbat de 44 de ani și o tânără de 29 de ani ar fi acordat împrumuturi, percepând dobânzi și garanții în diverse obiecte de valoare pentru a acoperii sumele împrumutate, realizând astfel profituri ilicite.

În anumite situații, pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate, bărbatul ar fi recurs la acte de constrângere asupra persoanelor îndatorate. Totodată, sumele de bani și dobânzile aferente ar fi fost primite de tânără.

De asemenea, la domiciliul unei femei de 75 de ani (mama bărbatului) au fost descoperite mai multe arme și muniția aferentă acestora.

În urma desfășurării perchezițiilor domiciliare, precum și a celor patru percheziții ale vehiculelor deținute de persoanele cercetate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, patru pistoale, un încărcător cu șase cartușe cu glonț calibru 6,35 mm, o folie transparentă ce conținea șapte cartușe cu glonț, calibru 6,35 mm și trei cartușe cu calibre diferite, o pușcă, calibru 44 mm, două puști de vânătoare cu glonț, 110 bucăți cartușe calibru 8×57 JS, două tuburi cartușe percutate, două pistoale, unul având încărcător în interiorul căruia au fost găsite șase cartușe calibru 6,35 mm, 60 cartușe calibru 6,35 mm, 15 cartușe calibru 8x57 JS, un pistol cu butuc, în orificiile căruia s-au găsit cinci cartușe cu glonț calibru 7,65 mm.

De asemenea, au mai fost descoperite și ridicate nouă contracte de împrumut, mai multe înscrisuri și mijloace electronice de comunicare și stocare, care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal, precum și 55.156 de lei, 4.435 de euro și 949 de dolari.

În urma administrării probatoriului în cauză, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de tânăra de 29 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și complicitate la infracțiunea de camătă, precum și față de femeia de 75 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Persoanele reținute au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de astăzi în fața magistraților, pentru dispunerea măsuriilor preventive.

Bărbatul de 44 de ani este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de camătă.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor trei persoane.