Locuitorii comunei Satchinez vor beneficia, în curând, de servicii de canalizare. Așteptată de mult timp, această facilitate este pe cale să fie concretizată în localitățile Hodoni și Bărăteaz, unde, conform reprezentanților primăriei, lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului. 

Autoritățile au anunțat semnarea contractului de proiectare și execuție. Firma care se ocupă de lucrări a demarat deja primele acțiuni, aducând în zonă utilajele necesare realizării lucrărilor. Vor beneficia de canalizare 378 de gospodării din Hodoni și alte 273 din Bărăteaz. 

Valoarea totală a lucrării, realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), este de aproximativ 14 milioane lei, dintre care două milioane de lei sunt contribuție proprie de la bugetul local.

Canalizarea va fi introdusă și în cealaltă localitate a comunei, la Satchinez, care însă este inclusă în proiectul derulat de Aquatim, unde se așteaptă finalizarea cu succes a licitației. Valoarea din proiect care îi revine Satchinezului în acest caz este de 6,2 milioane euro. 

„Ne bucurăm  că reușim, iată, să transpunem în realitate o mai veche dorință din Hodoni și Bărăteaz, pentru ca  oamenii să poată beneficia de servicii care să le sporească nivelul de locuit. Sper să avem cât mai repede succes și la Satchinez, însă acolo lucrurile nu mai depind de noi, ci de modul în care se încheie licitația organizată de Aquatim”, a declarat Florin Cheaua, primarul comunei Satchinez. (I.N.)