În data de 19 mai 2020, un incendiu devastator a mistuit micuța locuință a ultimei familii de șvabi bănățeni din comuna Peciu Nou.
FamiliaWerth are strămoșii în rândul celor care au ridicat această localitate bănățeană, au luptat în două războaie mondiale, au supraviețuit deportărilor, au sprijinit comunitatea, iar descendeții lor, după 1990, au sprijinit la într-ajutorarea cu obiecte către căminele „Caritas“ din Peciu Nou, respectiv alte familii modeste.
Acum, familia Werth trece printr-o teribilă tragedie, odată cu pierderea căminului, transformat, de flăcări, într-un morman de praf, componenții acestei celebre familii din Peciu Nou fiind rămași sub cerul liber, și la mila rudelor sau a prietenilor.
Pentru a curma această teribilă tragedie, întreaga comunitate din Banat este chemată să ofere o mână de ajutor, astfel încât familia Werth să revină la situația anterioară incendiului, având deasupra capului acoperișul unei noi locuințe. Până în data de 25 mai 2020, din donații s-au strâns aproape 3.000 euro, dar această sumă este insuficientă pentru o locuință. Pentru a putea fi demarat începutul unui proiect sau pentru a se achiziționa un modul (se are în vedere realizarea unei case din module) este nevoie de măcar 10.000 euro.
Donațiile pot fi făcute prin transfer bancar, sau dacă nu, se pot lăsa, pe grupul de facebook, „Casă pentru familia Werth”, obiecte la vânzare, cu prețuri modice, iar sumele obținute se pot dona către această familie greu încercată. Donații directe se pot face la casa numărul 126 din Peciu Nou, pe strada Bisericii.
Inițiativa umanitară este lansată de însuflețiții tineri, Sawan Hadina, Sebastian Suciu, cu sprijinul părintelui Tiberiu Benescu, preot-paroh ortodox român din Peciu Nou.
Episcopia Romano-Catolică de Timișoara sprijină acțiunea și îndeamnă toți creștinii să ajute această familie lovită de necazuri. Federația „Caritas” a Diecezei Romano-Catolice de Timișoara, în contact cu Episcopia Romano-Catolică menționată și cu Parohia Ortodoxă Română din Peciu Nou se alătură campaniei de ajutorare, urmând a sprijini familia cu dotări interioare, casnice necesare viitoarei case a familiei Werth.
Donații se pot face într-un cont bancar deschis la ING Timișoara, titular al contului fiind Sawan Hadina, în Peciu Nou, Timiș, România: RO97INGB0000999905371122 BIC / SWIFT: INGBROBU.
Cornel S.