Obligativitatea de a purta mască de protecție pe stradă a fost instituită și la Șag. Măsura este considerată necesară pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului. 

„Pentru a proteja cetățenii comunei noastre de eventuale transmiteri ale coronavirusului (COVID-19), am hotărât astăzi (n. red. marți, 7 aprilie) în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, obligativitatea protejarii nasului și a gurii, pe domeniul public, în instituții publice, mijloace de transport în comun, spații comerciale, șantiere și alte locații, a fiecărui cetățean din Șag. Astfel, începând cu data de 10.04.2020, toți cetățenii comunei vor trebui să respecte această decizie, purtând mască, eșarfe sau orice altă metodă de a-și proteja căile respiratorii. E o masură de siguranță importantă, alături de celelalte demersuri pe care le întreprindem permanent pentru a păstra sănătatea locuitorilor”, a transmis primarul localității timișene, Flavius Alin Roșu. 

Primăria vine în întâmpinarea deciziei cu oferirea gratuită a câte unei măști reutilizabile pentru fiecare cetățean al localității. 

„Aceste măști vor începe sa fie distribuite la domiciliul fiecarei familii, începând cu data de 9.04.2020! Astăzi (n.red. marți, 7 aprilie) am definitivat discuțiile legate de donație cu un investitor privat de pe raza comunei noastre, ce ne va oferi gratuit aceste măști, printr-un frumos gest civic”, a precizat primarul Șagului. 

Odată cu mășile, primăria va distribui locuitorilor și câte cinci declarații pe proprie răspundere, necesare celor care au nevoie urgentă de ele.

Ioana NICOLESCU