De curând, la școala generală  cu clasele I-IV din Giarmata Vii a avut loc deschiderea cercului de pictură religioasă pe sticlă, intitulat „Icoana, fereastră spre cer”. 

Proiectul se află la cea de-a VI-a stagiune și se adresează copiilor și tinerilor din localitate, cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani. Acesta este inițiat de către Parohia Ortodoxă Giarmata Vii, în parteneriat cu cu Liceul de Arte Plastice din Timișoara, Facultatea de Arte și Design din Timișoara, Școala Gimnazială Ghiroda – Giarmata Vii și Grădinița Giarmata Vii.

În cadrul proiectului, copii înscriși vor putea participa la cursuri de pictură pe sticlă gratuite, organizate în fiecare zi de marți, prin care vor fi îndrumați și ajutați să deslușească frumusețea artei și a icoanelor românești.

La deschiderea evenimentului au participat mai multe cadre didactice, reprezentanți ai instituțiilor partenere, reprezentanți ai parohiei, copii și părinți. S-a subliniat importanța organizării acestor cursuri în formarea deprinderilor artistice ale participanților.

Pentru această stagiune s-au înscris 30 de copii și tineri, care vor fi îndrumați de către cadrele didactice implicate, ajutate de elevi ai Liceului de Arte Plastice și studenți ai Facultății de Arte și Design din Timișoara.

Ioana NICOLESCU