La finele anului trecut, chiar de Ziua Națională a României, în cadrul manifestărilor omagiale prilejuite de ziua de 1 decembrie, locuitorii din Becicherecu Mic au primit, cu bucurie, o serie de vești bune în ceea ce privește demersurile făcute de Raimond Ovidiu Rusu, primarul localității, pentru ca două dintre clădirile emblematice ale comunei să se reîntoarcă în patrimoniul local. Astfel, edilul s-a referit la acțiunile întreprinse și încununate de succes ca imobilul în care funcţionează Căminul Cultural şi Şcoala Gimnazială „Dimitrie Ţichindeal” să revină în proprietatea comunităţii, a Primăriei şi Consiliului Local Becicherecu Mic. Domnul primar a afirmat: „Când am preluat funcţia de primar, Biserica Romano-Catolică era repusă în drepturi, printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, din anul 2011, pentru cele două clădiri. Primăria Becicherecu Mic a pierdut această acţiune în instanţă şi pentru că instituţia din comuna noastră, în loc să găsească o soluţie amiabilă, a preferat să ducă un război de pe poziţii de forţă, timp de mai bine de un an. Am avut o serie de întâlniri la Episcopia Romano-Catolică şi, după lungi negocieri, am reuşit să facem un schimb de terenuri între Primărie şi Episcopie. Astfel, am oferit 11.000 de metri patraţi în PUZ-ul din nordul localităţii, primind în schimb 7.500 de metri patraţi în centrul comunei, incluzând aici Căminul Cultural, Şcoala Gimnazială, forajul şi staţia de pompare şi filtrare a apei. Am semnat actele de schimb imobiliar în 20 noiembrie şi sunt fericit să vă anunţ că, aşa cum sunt ele acum, Căminul Cultural şi Şcoala Gimnazială sunt ale noastre. Avem un proiect pentru un nou Cămin Cultural, aşa cum merită comuna noastră, pe care sper să începem să-l punem în practică începând din vara acestui an. Suma necesară pentru acest lucru este de 2 milioane de lei noi (20 de miliarde de lei vechi)”.
De asemenea, tot în lucru, la Becicherecu Mic, se află și școala nouă, o clădire care va oferi condiții optime atât pentru ca elevii să poată studia, cât și pentru ca dascălii să-și desfășoare activitatea didactică. De altfel, Raimond Ovidiu Rusu, edilul comunei, a afirmat, în repetate rânduri, că administrația pe care o conduce va pune un accent deosebit pe educația tinerilor din comună, ca o garanție pentru un viitor mai bun atât pentru ei, cât și pentru comunitatea din care fac parte.
Între planurile pe termen mediu ale administrației locale din Becicherecu Mic se regăsește demararea proiectului de canalizare a localității. Primii pași au fost făcuți deja, prin asocierea comunei la ADI Apă-Canal Timiș, structură prin care se vor accesa fondurile necesare unei asemenea lucrări de anvergură.
Bineînțeles, nici în anul 2014 nu vor fi neglijate, din partea conducătorilor comunei, activitățile ce țin de viața obștii. Pentru că în Becicherecu Mic conviețuiesc împreună mai multe etnii, vor fi sprijinite rugile, cea românească și cea sârbească, precum și kerwei-ul, sărbătoarea de hram a Bisericii romano-catolice din localitate. Tot în plan cultural, Primăria și Consiliul Local sprijină ansamblurile de dansuri ale comunei: Izvorașul, Cavaleria Tradițiilor și Sveti Nikola, care promovează dansurile populare românești, germane și sârbe.
De asemenea, activitățile sportive se vor bucura de susținerea Primăriei și a Consiliului Local. Echipa de fotbal, Fortuna Mama Mia Becicherecu Mic, care evoluează pe cea de-a treia scenă fotbalistică a țării, unde ocupă locul secund în seria sa, după disputarea turului de campionat, beneficiază și ea de toate condițiile și de susținere pentru a face cu adevărat performanță.
Sunt, iată, câteva repere ale agendei pe anul 2014 a administrației locale din Becicherecu Mic, însă fiecare dintre acestea extrem de importante pentru locuitorii comunei timișene.