Asociația „Prezent” a deschis ultima expoziție din acest an în Galeria de Artă „Armonii Cromatice” din Timișoara. Expoziția se intitulează „Printre anotimpuri” și se compune din lucrările artiștilor „Prezent”, Ana-Maria Apostol, Daniela Barbulov, Loredana Bratu, Magdalena Daminescu, Florentina Fiera, Mihaela Florescu, Cristian Ghera, Slavica Grigoroaie, Steluța Guțiu, Maria Hadiji, Blažena Karkus, Daniela Lukacs, Cătălin Lupu, Aurelia Mateiu, Simona Molnár, Dana Pătrașcu, Gabriela Pietreanu, Gabriel Potra, Katharina Rosnovsky, Lidia Ștef Vărșândan, Daniela Tripșa, Ioana Țiț, George Zamșa, Verginia Vasiloancă.

Prin picturile lor, artiștii „Prezent” invită vizitatorul să le admire creația, să se bucure și să simtă emoția actului creativ. Expoziția reprezintă munca artistică dedicată, la acest sfârșit de an, iubitorilor de artă „Prezent”, vizitatorii având prilejul să călătorească de la iarnă la primăvară, de la primăvară la vară și de la vară la toamnă, apoi, din nou la iarnă, prin intermediul unor serpentine cromatice deosebite, lucrările scoțând în evidență constanta predominantă a artiștilor „Prezent”, PASIUNEA, pe care un mare romancier al secolului al XIX-lea a numit-o „umanitatea universală”, fără de care arta, la fel ca și celelalte științe umaniste, ar fi inutilă.

Începând din 8 decembrie, expoziția se poate vizita în Galeria de Artă „Armonii Cromatice” din Timișoara, situată pe bulevardul 16 Decembrie 1989, nr. 14. Printre primii vizitatori de seamă ai acestei expoziții, care au itinerat pe serpentinele cromatice, printre anotimpurile lui 2022, au fost partenerii din Serbia ai Asociației „Prezent”, Mariana Stratulat, director al Casei de Presă și Editură „Libertatea” și Valentin Mic, director adjunct al Casei de Presă și Editură „Libertatea” din Panciova. Casa de Presă și Editură „Libertatea” este cea mai prestigioasă instituție a românilor din Serbia.
Mariana Stratulat, născută în localitatea Coștei din Banatul sârbesc, poetă și publicistă, membră a Uniunii Scriitorilor din Voivodina, Serbia (din 2004) și a Uniunii Scriitorilor din România (din 2012), și-a lansat, vineri, 9 decembrie, la sediul Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara, Sala „Orizont”, un nou volum de versuri, „Serpentine”.

Revenind la expoziția „Printre anotimpuri”, vernisajul va avea loc în data de 16 decembrie, de la ora 17, prezentarea urmând să fie rostită de dr. Gabriel Kelemen, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara, critic de artă, momentul muzical fiind asigurat de tânăra solistă Antonia Rădulescu.
Expoziția „Printre anotimpuri” va rămâne pe simezele prestigioasei galerii timișorene, pentru a fi admirată, până în 27 ianuarie 2023.

Foto: sgutiuart.ro/artisti-prezent și Asociația „Prezent”, Timișoara