Vechi colinde ce vestesc minuni și un artist care de-o viață deschide-n sufletele românilor porțile bunelor sărbători. După trei ani de absență, Ștefan Hrușcă a revenit în turneul sau național, iar cântecele de iarnă şi colindele tradiţionale româneşti vor ajunge din nou la inima publicului prin inconfundabila lui voce. El va concerta la Opera Națională Română din Timișoara luni, 12 decembrie 2022, de la ora 20.

Cu stilul său interpretativ cald şi timbrul vocal învăluitor, cantautorul maramureşean va interpreta „Florile dalbe”, „Steaua”, „Trei păstori”, „Afară ninge liniştit”, „Linu-I lin” şi multe alte piese fără de care sărbătorile de iarnă nu ar fi complete. Nu vor lipsi însă nici cântece-manifest din vremea Cenaclului Flacăra, printre care se cunoscuta „Rugă pentru părinţi” pe versurile lui Adrian Păunescu. „Cântate mereu cu aceeaşi sensibilitate, colindele culese şi aduse în dar de Ştefan Hruşcă îşi păstrează autenticitatea. Aşadar, primiţi cu colindul şi bucuraţi-vă de un concert ce pune la loc de cinste această tradiţie românească, în cea mai sinceră şi pură formă a sa”, subliniază organizatorii tunerului.

Ştefan Hruşcă s-a născut în 8 decembrie 1957 în localitatea Ieud din Maramureş şi este unul din cei mai apreciaţi interpreţi români de folk. A debutat în anul 1981 la Cenaclul Flacăra, în cadrul căruia a apărut în peste 1.000 de spectacole, dar a cucerit publicul prin superbele colinde pe care le interpretează ca nimeni altul. Din 1991 s-a stabilit la Toronto, în Canada, dar an de an a dus tradiţia mai departe, revenind în România pentru o serie de concerte de Crăciun. Acces general: 130 de lei, bilete pe Ticketstore.ro, BLT.ro şi Iabilet.ro și la Agenția Operei din Timișoara.