Uniunea Sârbilor din România împreună cu Consulatul General al Republicii Serbia la Timişoara organizează în perioada 2-30 noiembrie Zilele culturii sârbe la Timişoara, un proiect cultural de anvergură ajuns deja la a XVII-a ediție. Evenimentul are drept scop promovarea valorilor culturale tradiţionale, contemporane și autentice ale sârbilor din Banat. Sprijinul financiar este oferit de Ministerul Culturii, Departamentul pentru Relaţii Interetnice și Ministerul Culturii și Informației al Republicii Serbia.
Pe tot parcursul lunii noiembrie vor fi organizate spectacole și activități culturale pentru toate categoriile de vârstă: proiecție de film, expoziții, spectacole de teatru, târguri de carte, concerte și spectacole folclorice dedicate tuturor celor care apreciază multiculturalitatea Banatului. La toate evenimentele intrarea este liberă.
Deschiderea festivă a Zilelor culturii sârbe va avea loc miercuri, la ora 19, în sala de conferințe „Strauss” de la Iulius Town. În cadrul seriii va avea loc și proiecția filmului „Bilo jednom u Srbiji” / „A fost odată în Serbia” (cu subtitrare în limba română) al cunoscutului regizor Petar Ristovski. (A.B.)