Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timișoara va găzdui începând de joi 3 noiembrie, expoziția ”Împletire”.  Aceasta va reuni mai multe lucrări de pictură, sculptură, grafică și ceramică semnate de mai mulți artiști români și va fi deschisă publicului până pe data de 15 martie 2023.

Vernisajul este programat joi, 3 noiembrie cu începere de la ora 18, iar curatorul expoziției va fi Maria Pașc.

Muzeul Catedralei Ortodoxe Mitropolitane din Timișoara adăpostește în prezent aproximativ o mie de piese care adună laolaltă scrieri, icoane, obiecte bisericești și monumente funerare, o adevărată zestre culturală și moștenire de credință transmisă din generație în generație, de-a lungul veacurilor.

Prin toate exponatele sale, Muzeul Mitropoliei Banatului rămâne o comoară de artă bisericească și istorie vie românească, o temelie spirituală a Catedralei Ortodoxe Mitropolitane. Este un popas de suflet, de cuget și simțire românească, de trăire spiritual creștină. Toate acestea, într-un loc marcat de vreme și vremuri, unde ființa noastră este scăldată în lumina și harul icoanelor și mintea pătrunsă de logosul cărților vechi bisericești.