CinEd 2.1.- Let's watch together este un program de educație cinematografică pentru tineri și copii, care se va desfășura în școli din vestul țării, în perioada 2022-2024. Elevii cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani vor putea viziona proiecții de film și lua parte la diverse ateliere, iar profesorii vor putea participa la diferite formări.

Organizat de Asociația Culturală Contrasens, proiectul începe în luna octombrie cu șase proiecții de film ce vor avea loc la Cinema Victoria. În program se regăsesc o retrospectivă dedicată regizorului Fassbinder, organizată împreună cu Centrul Cultural German din Timișoara, o serie de ateliere de educație cinematografică în școli și sesiuni de formare pentru cadre didactice.

„Ne-am propus ca până la finalul acestui an și în anul ce urmează să aducem cât mai mulți tineri la cinema. Scopul nostru este să încurajăm tinerii din Timișoara și județ să descopere bogăția și diversitatea filmului european, dezvoltând în același timp capacitatea pentru gândirea critică și cunoașterea conceptelor de limbaj cinematografic. Proiecțiile de film vor fi urmate de ateliere de educație cinematografică organizate în școlile înscrise în program”, a precizat Andrea Reisz, directoare a programului CinEd Romania, Asociația Culturală Contrasens. 

Participarea la toate activitățile din cadrul programului este gratuită.

Profesorii care doresc să se înscrie în programul CinEd pentru a participa cu clasa la proiecțiile de film sau la ateliere, în anul școlar 2022/23, sunt invitați să completeze următorul formular: https://forms.gle/KJWmdX9o252ZB3UF6

Profesorii care vor să fie implicați în proiect și care sunt interesați în folosirea filmului și educației cinematografice la clasă, se pot înscrie la sesiunile de formare organizate de Asociația Culturală Contrasens în datele de 28 (sesiune formare online) și 29 octombrie (sesiune formare la sediul asociației) accesând pagina https://forms.gle/TokHTwWwQLYCjfho6

Mai multe detalii despre program, ateliere și filme se găsesc pe site-urile: www.accontrasens.ro/cined/ și www.cined.eu/.

Proiectul este co-finanțat de AFCN, Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte - în cadrul apelului Cultura în prezent și de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2022.

 

Ioana N.

 

.