La Galeria de Arta „Armonii Cromatice”, str. 16 Decembrie 1989, nr. 14, marți, 27 septembrie, a început o nouă ediție a zilelor editurii „Banat Media Verlag”.
În spațiul de artă al galeriei mai sus amintite, în prezența unui public invitat, a avut loc inaugurarea Galeriei de Artă 3D Timișoara - prima expoziție virtuală de acest gen din Timișoara, prilej cu care, d-na Stela Guțiu, curatoarea galeriei „Armonii Cromatice”, a prezentat expoziția de artă plastică „Călător prin Timișoara” în varianta on-line, a fost lansat volumul „Timișoara - istoria unui oraș european”, scris de Nicolae Ilieșiu - Petru Ilieșu, broșura „Pictura românească din Banat”, de Aurel Cosma-junior, după ediția din 1940, revizuită de Sorina Șerbănescu și albumul de colaje „Banatul și viață șvabilor bănățeni”.
Ediția din anul 2022 a zilelor editurii „Banat Media Verlag” continuă miercuri, 28 septembrie, la Galeria de Artă „Armonii Cromatice” din Timișoara, cu lansarea proiectului „Biblioteca de artă virtuală a Timișoarei“, un proiect cultural în completarea galeriilor virtuale de Artă 3D, ocazie cu care vor fi prezentate diverse albume de artă în format digital, produse de această editură.
Joi, 29 septembrie, în ultima zi a evenimentului, la Casa Națională (lângă tribuna în aer liber) de la Muzeul Satului Bănățean, str. Avram Imbroane, nr. 31, va avea loc vernisajul expoziției de colaje „Banatul și viață șvabilor bănățeni”, colaje realizate pe baza reproducerilor după lucrările pictorului bănățean Ștefan Jäger.
Editura „Banat Media Verlag” este specializată pe teme istorice și culturale din Banat, oferă executarea de expoziții virtuale în 3D, prezentări în format de albume sau cărți ilustrate digitale, precum și toate serviciile ce implică tipărirea de cărți în tiraj redus (minim 10 exemplare).
În prima zi a ediției din acest an, cu ocazia lansării Galeriei de Artă 3D Timișoara, dr. Stela Guțiu, curator al Galeriei de Artă „Armonii Cromatice” din Timișoara, președinte al Asociației Culturale „Prezent”, a oferit directorului editurii „Banat Media Verlag”, Emil Banciu, pentru bunele colaborări pe care le-a avut cu artiștii plastici din Asociației „Prezent”, o Diplomă de Gratitudine.

Cornel S.