În urmă cu câteva luni, Școala de Balet „Denisse” și-a premiat elevii cu rezultate deosebite la concursurile Naționale de Balet, elevi din anii de studiu 1, 2, 3 și elevi în vârstă de 3-5 ani care au făcut primii pași în arta dansului.
Secretele succesului în arta dansului sunt împărtășite elevilor de la această școală de coregrafa Denisa Imbrea-Fodor, iar pentru că doamna Imbrea-Fodor dorește să dezvolte arta dansului contemporan în Timișoara, să apropie oameni mai mult de această artă pentru a-i descoperi frumusețea și felul în care această artă a dansului este creată, a înființat Asociația Cultural Artistică „Art Generațion”.
Componenții „Art Generation” sunt tineri pasionați de arta dansului ce provin din rândul elitelor școlii de balet „Denisse”, unde studiază dansul contemporan și dansul clasic, de pregătirea lor ocupându-se Denisa Imbrea-Fodor, absolventă a Universității de Arte Târgu Mureș, Artele Spectacolului, secția Coregrafie, care în prezent parcurge masterul Coregrafie și performanță în dans (Pedagogia dansului) la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București.
Anul trecut, pe data de 22 decembrie, „Art Generation” a prezentat, în premieră la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, prima producție, spectacolul de dans contemporan „Fetița cu chibrituri”, un moment din spectacol fiind prezentat și la „Românii au talent”, în acest an.
Sâmbătă, 24 septembrie, ansamblul asociației cultural artistice „Art Generation”, condus de coregrafa Denisa Imbrea-Fodor, având în componență performerii, Dara Alexa, Ana Birceanu, Francesca Gherman, Sofia Goleanu, Adriana Gyuge, Adela Moldovan, Irina Petrescu, Teodora Prodana, Elisa Radosav și Denisa Imbrea-Fodor, a prezentat pe scena unei locații publice din Timișoara, spectacolul de dans contemporan „Su-Spin...de trandafir”. Sunetul pentru acest moment coregrafic a fost asigurat de Sound Management Timișoara.
În acest spectacol s-a urmărit metamorfozarea ființei umane într-un trandafir, considerat „o floare a iubirii care strânge doruri și suspine”. A fost prima ediție a unei seri de dans contemporan susținută de „Art Generation”. 
Componenții ansamblului asociației culturale artistice „Art Generation” vă invită, în iarna acestui an, la spectacolul de dans contemporan „Fetița cu chibrituri”. Mai multe detalii, în curând, pe pagina de Facebook, „Art Generațion” - România.

 

Cornel Seracin