În data de 8 octombrie, AREAL și Teatrul German de Stat din Timișoara prezintă premiera piesei În căutarea corpului pierdut. Reprezentația va avea loc la Teatrul German, de la ora 19.30.

În căutarea corpului pierdut este un spectacol labirint despre viață și moarte, despre încheierea unor cicluri și despre noi începuturi. Piesa, realizată în mod colectiv de artiștii Alexandra Bălășoiu, Cristina Lilinefeld, Cosmin Manolescu și Valentina De Piante în toamna anului 2021, este o experiență unică, intimă și personală, plină de emoție despre corpurile pierdute și regăsite în timpul pandemiei. 

„În căutarea corpului pierdut este un proiect artistic în care am plecat într-un drum catharctic pornind de la un corp-arhivă labirintic și schimbările de stări, fizicalitate și emoții. Ne-am amintit că văzul și cuvântul sunt doar fragmente fragile de adevăr, iluzii ale unor cunoașteri temporare. La început, fiecare a condus câte o sesiune de repetiții, am intrat în contact cu practicile celuilalt, am improvizat, ne-am pus întrebări și am devenit sculpturi. Privindu-i pe ceilalți, am asimilat inconștient partiturile lor. Prin această <<străfulgerare de propuneri>>, ne-am întâlnit cu un corp-haiku plin de întrebări, care-și cântă viața moartă în fiecare clipă. Am dansat la răsărit, am practicat butoh noaptea printre sculpturi și am dansat cu harta semnelor vizibile/ invizibile din noi. Fiecare corp înseamnă mai multe corpuri și povești cristalizate deodată în structuri discontinue. Așa va arăta spectacolul nostru: precum cristalele și coralii care-și strigă viitorul. Dacă pandemia a subliniat posibilitatea de a pune frână pentru o clipă, asta vrem și noi să aducem În căutarea corpului pierdut: locul de frână, de reflecție onestă, în care potențialul refulat găsește mediul bun pentru a se reactiva. În cadrul noii producții AREAL, sculptăm prezentul și îi invităm pe oameni să vină alături de noi”, transmit Alexandra, Cristina, Cosmin și Valentina.

Durata piesei este de aproximativ 100 de minute.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a Teatrului German de Stat din Timișoara sau de la adresa https://www.teatrulgerman.ro/ro/program/. Prețul unui bilet este de 50 de lei. 

Spectacolul prezentat la Timișoara este organizat în cadrul unui turneu organizat în cadrul „AREAL - spațiu pentru dezvoltare coregrafică”, proiect cultural co-finațat de Administrația Fondului Cultural Național.  (I.N.)