Teatrul Național din Timișoara și Forumul Cultural Austriac organizează joi, 15 septembrie, la Sala 2, între orele 9.30 – 13.30 un atelier, în cadrul proiectului #newTogether. Atelierul se adresează profesioniștilor din domeniul cultural, iar participanții vor avea ocazia să pună în discuție relația și dinamica dintre comunitate și artele spectacolului.

Inițiativă a Forumului Cultural Austriac, #newTogether își propune să contureze o hartă a ideilor, viziunilor și soluțiilor pentru un viitor care să schimbe societatea în profunzime și ca o platformă de comunicare între profesioniști din România, Austria și din alte țări ale Uniunii Europene. 

#newTogether a fost conceput de Beate Winkler, artistă vizuală și expert european în drepturile fundamentale, ca un proiect de artă și dialog social și s-a concretizat într-o serie de ateliere, dezbateri, conferințe, expoziții și proiecții de film privind punctele de convergență și diferențele în parcursul și în evoluția societăților europene și a rolului organizațiilor culturale și sociale publice și independente. 

Teatrul Național s-a alăturat acestui proiect încă de la început. Atelierul #newTogether – „Operatorii culturali în interacțiune cu comunitatea locală” va pune în dezbatere o serie de teme de interes pentru operatorii culturali locali. Acestea vor fi susținute de Robert Pienz, directorul Schauspielhaus Salzburg, și Marietheres Mader, consultant artistic Schauspielhaus Salzburg (Austria), Jort Faber, dansator, coregraf, performer, profesor independent (Țările de Jos) și Ada Hausvater, managerul Teatrului Național din Timișoara. Împreună cu participanții, atât în prezentările lor cât și, în a doua parte a atelierului, într-o formulă interactivă, pe grupe de interes, aceștia vor analiza modalitățile în care organizațiile culturale – instituții publice, companii independente, ONG-uri etc. reprezintă un pilon de bază în dezvoltarea urbană și a comunității, precum și rolul și importanța unei agende sociale și, de asemenea, rolul și importanța construirii publicului pentru artele spectacolului.

Înscrierile se fac la adresele de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. (I.N.)