Clădirile istorice sunt de neînlocuit, vechile meșteșuguri pentru mulți sunt doar niște taine, iar evenimentele trecute care spun povestea unor suflete ce au trăit printre noi au fost date uitării.

Expoziția de fotografii „Descoperă Timișoara ascunsă” își propune să scoată din dulapul cu amintiri moștenirea lăsată de cei care în veacurile trecute au populat meleagurile bănățene. Aceasta este realizată de Muzeul Național al Banatului, în colaborare cu Diana Cristea și Silviu Năstase și în cadrul ei vor putea fi admirate o sută de fotografii: ilustrate vechi aparținând Muzeului Național al Banatului, exteriorul clădirilor fotografiate de Silviu Năstase și interioare surprinse pe film de Diana Cristea. Vizitatorii vor avea ocazia să afle informații mai mult sau mai puțin cunoscute despre 15 clădiri alese de artiști pentru a fi dezvăluite publicului. Culegerea de texte o semnează Iasmina Mioc.

Vernisajul expoziției este programat miercuri, 14 septembrie, de la ora 18, în mansarda B2 a Bastionului Theresia și tot atunci va fi lansat și un album foto pe un fundal sonor special, susținut de „Incanto Quartetto”. Expoziția ,,Descoperă Timisoara ascunsă” va putea fi vizitată la Bastionul Maria Theresia din strada Martin Luther, nr. 4, în perioada 15 septembrie – 1 octombrie, de marți până duminică în intervalul orar 10.00-18.00.

Și nu uitați, clădirile în care ne adăpostim, locuri care ne devin cămine, toate spun lumii o poveste despre cine suntem și de unde venim.

 

Răzvan IDVOREAN