Inițiativa Timișoara invită timișorenii miercuri, 10 august, de la ora 20, la Cinematograful Victoria, să vizioneze în premieră filmul documentar „O altă paradigmă - #rezist”. Acesta încearcă să devoaleze miturile și fake news-urile care au obturat percepția față de cea mai importantă mișcare socială din ultimii 20 de ani.

„O altă paradigmă - #rezist” e un film documentar care redă opiniile celor care au fost cel mai aproape de acest fenomen în Timișoara.

Într-o producție a TVR Timișoara, realizata de Cosmin Jitariuc, pelicula recreează atmosfera străzi din perioada 2017-2020.

„<<Cum a început totul?>>, <<Cine sunt organizatorii?>>, <<Cine a finanțat protestele?>> sunt doar câteva întrebări la care intervievații încearcă să răspundă, însoțiți de imaginile care au inflamat o țară întreagă. 

A fost #rezist visul unei schimbări de paradigmă? Ce a rămas din acest vis? sunt dileme care încă ne animă”, spun organizatorii. 

Invitat special la proiecție este Cristi Danileț. Vor prefața acest film: Cosmin Jitariuc- realizatorul filmului, prof. Daniel Vighi, prof. Bazil Popovici, prof. Brândușa Armanca și Laurențiu Ștefănescu. (I.N.)