Asociația Scena Muzicală, prin proiectul 𝑴𝒂𝒓𝒆𝒂 𝑴𝒖𝒛𝒊𝒄𝒂̆, aduce în fața publicului lugojean o parte dintre muzicienii ansamblului 𝐏𝐞𝐫𝐜𝐮𝐭𝐢𝐬𝐬𝐢𝐦𝐨 ai Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Pe scenă vor urca Amelia Trifu, Gore Teodorescu, Patrick Cojerean, Doru Roman.

Spectacolul va avea loc la 𝑇𝑒𝑎𝑡𝑟𝑢𝑙 “𝑇𝑟𝑎𝑖𝑎𝑛 𝐺𝑟𝑜𝑧𝑎̆𝑣𝑒𝑠𝑐𝑢” din Lugoj vineri, 29 iulie, de la ora 19:00. Intrarea este liberă.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Filarmonica Banatul și Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara și este finanțat din bugetul local al Municipiului Lugoj.

Ansamblul de percuție Percutissimo, condus de Doru Roman, are o istorie de peste 20 de ani, timp în care a performat cu succes pe scenele din țară, dar și din străinătate, unde a primit aprecieri din partea publicului și a specialiștilor.

Printre scenele internaționale pe care ansamblul Pecutissimo a susținut spectacole se numără Institutul Cultural Viena, Evangelische Friedenskirchengemainde – Offenbach, Hochschule – Freiburg, Festivalul Internațional de Muzică Universitară Belfort, Academia de Muzică Lausanne, Conservatorul de Muzică din Gyor și Szeged.

În țară, Percutissimo a concertat la Festivalul de Percuție București, Zilele Muzicii Românești – Filarmonica Banatul, Festivalul “Reșita în 10 dimensiuni”, Festivalul Internațional  “Craiova Muzicală”, “Timișoara Mica Vienă”, Peștera Românești.

Răzvan IDVOREAN