Simona Molnár, artist vizual din Timișoara, revine la Secției de Arte „Deliu Petroiu” a Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel” cu o nouă expoziție plină de culoare și altruism. Este cea de-a doua sa expoziție personală și se numește ,,Souvenirs for the soul” („Suveniruri pentru suflet”).
Autodidact în arta vizuală, Simona Molnár și-a cultivat pasiunea pentru pictură urmând cursuri on-line, iar ca stil, abstractul îi este caracteristic, mediul preferat de lucru fiind în acril pe pânză.
Artista și-a început expunerile lucrărilor în 2019, în expoziții colective, iar prima expoziție personală a inaugurat-o în 2021 tot în spațiul expozițional al Secției de Arte „Deliu Petroiu”. Prima „personală” s-a numit „Déjà vu and something new” și a reunit, pe lângă lucrările mai vechi, câteva lucrări noi.
Simona Molnár este membru în Asociația „Prezent”, asociație coordonată de Steluța Guțiu și își desfășoară activitatea expozițională în mod constant, fiind prezentă cu lucrări personale în toate expozițiile organizate sub egida acestei organizații non-profit, în Timișoara, în țară, dar și în afara României.
Noua sa expoziție, ,,Souvenirs for the soul”, reunește 30 de lucrări de pictură și va avea vernisajul marți, 19 iulie, cu începere de la ora 17, în spațiul expozițional al Secției de Arte ,,Deliu Petroiu” (Complex Bastion Maria Theresia, Corp A, Timișoara). Despre noua expoziție a doamnei Molnár, la vernisaj va susține o descriere pentru publicul invitat lidera asociației „Prezent”, dr. Steluța Guțiu. Expoziția poate fi vizitată până în 29 iulie.
Așadar, tuturor pasionaților de artă, o invitație într-o expoziție în care artista, prin demersul său, aduce imaginile păstrate în memorie aproape de a fi palpate de privitor, ele atingând sufletul vizitatorului în încercarea de a-l purifica de praful vieţii de fiecare zi și de a-i șterge privitorului câteva cute de pe frunte.

Cornel Seracin