După ediții și expoziții în București, Chișinău sau Brașov, Poster X Poem pornește pentru prima dată spre vest. Zece artiști și zece poeți locali vor lua parte la o ediție dedicată în totalitate Timișoarei.

În data de 22iulie, de la ora 19, la Faber, va avea loc vernisajul Poster X Poem 5 Timișoara, o ediție locală dedicată în totalitate artiștilor vizuali și poeților contemporani timișoreni. Fiecare poster propune o interpretare vizuală proprie, alături de textul poemului inițial. 

Au răspuns invitației artiștii: 𝘼𝙡𝙚𝙭 𝙄𝙡𝙞𝙚𝙨𝙘𝙪 𝙓 𝘼𝙣𝙖𝙨𝙩𝙖𝙨𝙞𝙖 𝘾𝙤𝙨𝙩𝙚, 𝘼𝙡𝙞𝙣𝙖 𝘽𝙤𝙝𝙤𝙧𝙪 𝙓 𝘼𝙡𝙚𝙭𝙖𝙣𝙙𝙧𝙖 𝘽𝙤𝙙𝙣𝙖𝙧𝙪, 𝘼𝙣𝙖 𝙆𝙪𝙣 𝙓 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙪𝙨 𝘼𝙡𝙙𝙚𝙖, 𝘽𝙚𝙣𝙚𝙙𝙚𝙠 𝙇𝙚𝙫𝙚𝙣𝙩𝙚 𝙓 𝘼𝙣𝙖 𝙋𝙪𝙨̦𝙘𝙖𝙨̦𝙪, 𝙁𝙡𝙖𝙫𝙞𝙖 𝙏̦𝙪𝙣𝙖̆ 𝙓 𝘼𝙡𝙚𝙠𝙨𝙖𝙣𝙙𝙖𝙧 𝙎𝙩𝙤𝙞𝙘𝙤𝙫𝙞𝙘𝙞, 𝙁𝙡𝙖𝙫𝙞𝙪𝙨 𝘼𝙪𝙜𝙪𝙨𝙩𝙞𝙣 𝙓 𝘼𝙡𝙚𝙭𝙖𝙣𝙙𝙧𝙪 𝙋𝙤𝙩𝙘𝙤𝙖𝙫𝙖̃, 𝙈𝙞𝙝𝙖𝙞 𝙈𝙖̆𝙣𝙚𝙨𝙘𝙪 𝙖𝙠𝙖 𝙊𝙗𝙨𝙞𝙙𝙞𝙖𝙣 𝙉𝙞𝙗𝙨 𝙓 𝘿𝙖𝙣𝙞𝙚𝙡𝙖 𝙍𝙖𝙩̦𝙞𝙪, 𝙊𝙫𝙞𝙙𝙞𝙪 𝙃𝙧𝙞𝙣 𝙓 𝙎̦𝙚𝙧𝙗𝙖𝙣 𝙁𝙤𝙖𝙧𝙩̦𝙖̆, 𝙎𝙤𝙧𝙞𝙣𝙖 𝙑𝙖𝙯𝙚𝙡𝙞𝙣𝙖 𝙓 𝘼𝙡𝙚𝙭 𝙃𝙞𝙜𝙮𝙚𝙙 și 𝙎̦𝙩𝙚𝙛𝙖𝙣 𝙇𝙪𝙘𝙪𝙩̦ 𝙓 𝙍𝙤𝙗𝙚𝙧𝙩 𝙎̦𝙚𝙧𝙗𝙖𝙣.

Vernisajul va cuprinde și o secțiune dedicată 𝗣𝗼𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗫 𝗣𝗼𝗲𝗺 𝗬𝗼𝘂𝗻𝗴, unde vizitatorii vor putea vedea cele zece postere concepute în urma atelierului de creare de postere coordonat la începutul lunii de Ovidiu Hrin.

„Ne bucurăm că ne putem întâlni și discuta cu artiștii vizuali și cu poeții contemporani din Timișoara care au fost protagoniștii acestei ediții, dar și cu omologii lor mai tineri pe care i-am selectat în urma open call-ului Poster X Poem Young!

Poster x Poem a pregătit o vară plină de evenimente la Timișoara, în care ne-am propus să aducem poezia contemporană și arta vizuală pe străzile orașului, așa că vă invităm să ne urmăriți”, transmit organizatorii.

Proiect interdisciplinar început în 2020, Poster X Poem crede că locul poeziei e în oraș printre oameni. Până acum, 150 de artiști vizuali și poeți contemporani s-au întâlnit în posterele poem din expozițiile de pe gardurile, pereții și ferestrele din București, Chișinău, Brașov sau Vaslui. (I.N.)

 

Foto: Gelu Florea X Radu Vancu