Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, la ora 15, în Piața Libertății, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara aduce mai aproape cultura națională de publicul larg. Sub egida „Poftim cultură!”, de Ziua Culturii Române, câțiva studenți actori vor porni într-un periplu cultural, cu mijloacele de transport în comun de pe liniile de tramvai 4, 9, de firobuz 14, 15, 16, 17 și de pe linia de autobuz 33, unde călătorii vor asista la performance-uri spontane, pe texte ale unor autori români unanim apreciați.
De asemenea, cu aceeași ocazie, elevi ai școlilor gimnaziale 19, 30, ai Colegiului Național Pegadogic „Carmen Sylva” și ai Liceului Teoretic Special „Iris”, au pregătit texte manuscrise sau în Braille, cuprinzând fragmente din autori români. Textele astfel redactate vor fi găzduite de brutăriile „Prospero” din Centru, dar și din cartiere, pe Bd. Cetății, la Sala Sporturilor „Constantin Jude”, în zona Soarelui și în cartierul Dâmbovița.
Acțiunea este organizată în parteneriat cu S.T.P.T., școlile gimnaziale 19, 30, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”, cu Liceului Teoretic Special „Iris” și cu „Prospero”.

Cornel S.
Foto: www.facebook.com/casadeculturaamunicipiuluitimisoara