Marți, 21 decembrie 2021, în spațiul galeriei de artă „Armonii Cromatice” din Timișoara a fost inaugurată o expoziție de pictură cu scop caritabil. Evenimentul face parte din activitățile curente ale Asociației „Prezent”, anul acesta fiind la cea de-a treia ediție. Această a treia ediție aduce o colaborare între Asociația Non-Profit „Prezent” și Complexul de Servicii pentru Copii „Sf. Nicolae” din Timișoara, copiii instituției beneficiind pentru prima dată de acest eveniment caritabil.
La vernisajul expoziției, ultimul vernisaj din acest an în Galeria de Artă „Armonii Cromatice”, invitații au avut parte de o atmosferă încărcată de sărbătoare, minunata atmosferă fiind întreținută de muzica corului copiilor de la Complexul de Servicii „Sf. Nicolae” din Timișoara și, de acum, consacrata tânără solistă timișoreancă, aproape nelipsită de la evenimentele expoziționale ale asociației „Prezent”, Antonia.
Acțiunea se intitulează „Daruri din Suflet pentru Suflete”, iar lucrările pentru desfășurarea evenimentului caritabil au fost donate de membrii Asociației „Prezent”, vizitatorii având posibilitatea să achiziționeze aceste lucrări, iar banii urmează să fie donați Complexului de Servicii pentru Copii „Sf. Nicolae” din Timișoara.


„Susținătorii acestei acțiuni pot să achiziționeze o lucrare, iar banii pe care reușim să-i adunăm, îi donăm centrului de zi pentru copii, în vederea îmbunătățirii traiului copiilor de acolo”, ne-a spus Steluța Guțiu, președinte Asociația „Prezent”.


Complexul de Servicii pentru Copii „Sf. Nicolae” din Timișoara își are sediul pe strada Platanilor numărul 2 și are în grijă copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani ce provin din familii monoparentale, familii sărace. Complexul este deschis zilnic, de luni până vineri. Copiii înscriși aici ajung în instituție după încheierea cursurilor școlare, beneficiază de o masă caldă în fiecare zi și sunt ajutați să-și scrie temele primite de la școală. De asemenea, după scrierea temelor, copiii efectuează diferite activități recreative, pictură, sport, până la ora 16, când merg acasă. În vacanțele școlare, copii ajung aici de dimineață.


„Ideea de bază a Centrului este de a nu-i despărții de familie, de a-i ține în familie și de a-i ajuta să depășească anumite situații. Există chiar și un Centru de Consiliere în acest Complex, pentru că este un Complex de servicii pentru copii, care se adresează atât copiilor care sunt aici, cât și părinților sau tutorilor familiei și, atunci, îi ajutăm să rămână împreună, pentru că altfel îi abandonează sau îi lasă pe străzi”, ne-a spus Sebastian Alexa, coordonator al acțiunii caritabile „Daruri din Suflet pentru Suflete”, angajat al instituției pentru copii, artist vizual în cadrul Asociației „Prezent”.


Expoziția deschisă în scop caritabil, „Daruri din Suflet pentru Suflete”, ce vizează adunarea de fonduri destinate Complexului de Servicii pentru Copii „Sf. Nicolae” din Timișoara, rămâne deschisă publicului, în spațiul Galeriei de Artă „Armonii Cromatice”, până în data de 21 ianuarie 2022 și poate fi vizitată în această perioadă, de luni până vineri, între orele 10-16, sâmbătă, între orele 13-16. Duminica, expoziția este închisă. De asemenea, în zilele de 1 și 2 ianuarie 2022, expoziția este închisă.

Cornel Seracin
Foto: Asociația „Prezent”