Ținute vestimentare purtate de bănățeni în secolele XIX și XX vor fi prezentate începând de miercuri, 15 decembrie, la Muzeul Național al Banatului din Timișoara.
Expoziția „Muze la Muzeu” cuprinde o selecție de articole textile ce aparține unei perioade marcate de mari evenimente istorice: sfârșitul Imperiului Austro-Ungar, cele două războaie mondiale și instaurarea comunismului. Obiectele provin din donațiile făcute de reprezentanți ai diverselor comunități cultural - lingvistice din Banat. Aproximativ 100 de ținute aparținând perioadelor mai sus amintite, pălării, pantofi, desuuri, accesorii și bijuterii contemporane din patrimoniul MNaB și din colecția privată a Gabrielei Ciucă, precum și 20 de coliere semnate Camelia Oszlanszky pot fi admirate de marți până duminică, între orele 10 și 18, în mansarda B2 a Bastionului Theresia, de pe strada Martin Luther nr. 4, până în ianuarie 2022.
Vernisajul expoziției va fi miercuri 15 decembrie la ora 17, atunci când va fi lansată și o carte despre familiile nobiliare din Banat și mai multe generații de femei puternice, semnată de Adriana Blaj și prezentată de prof. dr. Pia Brînzeu. Atmosfera întregului eveniment va fi asigurată de „Incanto Quartetto”.

Răzvan IDVOREAN