Timişorenii pasionaţi de artă modernă şi science fiction au posibilitatea de a vizita două expoziţii, în mansarda B2 a Bastionului Theresia. Este vorba de „Joc Intim”, semnată de artista Madár Reka şi „Nave aka Defense Shields”, a artistului Ilie Duţă.
„Joc Intim” reprezintă o expoziţie de pictură creată în laboratorul intern al artistei, după cum chiar ea mărturisea, o joacă a formelor: „În lume văd nesiguranţă, frică, agitaţie, agresivitate, anxietate, care este alimentată prin ştiri alarmante de către social media, tv. Trăim într-o eră în care omul modern este dependent de factori externi mai mult ca oricând. La nivel global omenirea se confruntă cu o criză existenţială şi spirituală. Această criză mă îndeamnă spre un proces creativ şi mă ajută să descopăr viaţa ca pe un joc, în care îmi formez propriul meu laborator intern şi alchimizez orice stare de frică, nesiguranţă în ceva mai puternic şi mai nobil cum ar fi libertatea şi spontaneitatea”.
Artistul Ilie Duţă vă propune o călătorie utopică în spaţiu, alături de „navele sale transportoare”. Structuri solide, geometrizate, ermetice, îmbracă protector faguri de albine fragilizate, ultimele de pe Terra, într-o încercare - futilă - de a le salva de la extincţie. Scenariul apocaliptic transpune plastic un semnal de alarmă. Seria lucrărilor se înscrie în demersul mai larg al artistului preocupat de problemele de mediu, ecologie, încă de la debutul său. Practica sa artistică militează pentru o interacţiune responsabilă a omului cu natura, conştientizarea pericolului consumerismului şi iminenţa unui dezastru ecologic.
Cele două expoziţii au fost vernisate joi, 11 noiembrie şi pot fi vizitate până în data de 25 noiembrie.
Accesul este permis conform regulilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei Covid.

Răzvan IDVOREAN