Toamna la Timişoara se colorează cu satiră şi râde mai cu poftă odată cu organizarea Salonului Internaţional de Caricatură de Presă şi Arte Vizuale Satirice, ajuns la cea de-a IX-a ediţie.
„V-am obişnuit deja cu titulatura de capitală mondială a satirei adusă aici la noi acasă, în 2021 vrem să aducem bucuria artei vizuale satirice şi a caricaturii de presă întregii lumi.
Această ediţie va fi total accesibilă şi în mediul virtual: în perioada 15 octombrie - 15 noiembrie veţi putea vizita galeria virtuală 3D a Salonului 2021 de oriunde vă aflaţi în lume”, anunţă organizatorii evenimentului.
În cadrul vernisajului online din 15 octombrie ora 16 (RO), Preşedintele Salonului Internaţional, Antonio Calderon de Jesus, va anunţa cei patru premianţi, în direct, pe parcursul transmisiei live pe facebook Stefan Popa Popa’S.
Invitaţi din toată lumea, personalităţi din lumea artistică şi nu numai, prieteni ai salonului internaţional vor vorbi despre rolul artei satirice în lume şi viziunea artiştilor despre viitor, despre digitalizarea artei, lumea acesta încotro?
Întocmai, Stefan Popa POPA’S mizează pe impactul artei satirice într-o lume digitală şi centrează cireaşa de pe tortul digitalizării: lansează seria de caricaturi „Preşedinţii NATO” sub forma unei colecţii de timbre de valoare digitală unice sau NFT. Acesta este un subiect care ţine cu sufletul la gură în epoca blockchainului şi a liberalizării sistemelor de transfer de valoare la nivel global, adevărat. La baza lor, totuşi, tot AS-ul din POPA’S stă.
77 de ţări, 6 continente, 560 artişti în concurs, 295 hors concours, deci 855 de lucrări în total vor fi expuse în cei 1.700 mp ai mansardei Bastionului Theresia, de pe strada Martin Luther nr. 4 din Timişoara. Expoziţia surpinde de fiecare dată prin amploarea şi diversitatea ei, deschisă în perioada 15 octombrie - 10 noiembrie în intervalul orar 10-18.
„Mulţumim partenerilor noştri istorici Muzeul Naţional al Banatului în parteneriat cu Fundaţia Popa’S, Consiliul Judeţean Timiş şi Uniunea Artiştilor Plastici din România pentru facilitarea organizării anuale a Salonului Internaţional”, transmit organizatorii.
Având în vedere contextul pandemiei, vor fi aplicate toate măsurile de prevenţie prevăzute de normele legale în vigoare, evenimentul fiind în întregime
disponibil şi în mediul online pe: www.popa-popas.ro/Salon2021, https://www.facebook.com/stefan.popapopas.oficial, www.facebook.com/MuzeulBanatuluiTimisoaraOficial/ . (V.T.)