Născut la 13 august 1953, în orașul Luduș, județul Mureș, România, pictorul Mihai Teodor Olteanu revine la Muzeul Național al Banatului cu o nouă expoziție, însă, în această expoziție, maestrul are câțiva invitați. Liliana Ana Cadar, Lidia Ștef Vărșăndan, Sebastian Adrian Alexa și Molnár Géza sunt artiștii vizuali care sunt privilegiații invitați pentru a expune împreună cu renumitul artist timișorean, picturi și sculpturi.
Așadar, pe simezele mansardei B2, din Bastionul Theresia, marți, șapte septembrie, de la ora 18 va avea loc vernisajul expoziției „Lumina Îngerilor. Dar divin”, expoziție ce aduce în atenția publicului peste 100 de lucrări de pictură și sculptură, printre acestea, cele mai multe lucrări semnate de artistul timișorean Mihai Teodor Olteanu fiind inspirate din universul artistului renascentist Michelangelo Buonarroti.


„Mihai Teodor Olteanu, un renumit artist cu pluralitate de expresii, prezintă o serie de picturi originale, expresia unei maturități artistice care impresionează de fiecare dată când publicul iubitor de artă este efervescent, fermecător și armonios. Picturile artistului de clasă mondială, Mihai Teodor Olteanu, sunt o odisee în căutarea lui și a adevăratei credințe într-un univers care este dincolo de lumea noastră. Fiecare lucrare este expresia unei împletituri perfecte a unei tăceri interioare și a unei furtuni de sentimente care se completează reciproc pentru a triumfa în explozia mesajului divin”, transmit organizatorii acestei expoziții.


„Lumina Îngerilor. Dar divin” este organizată de Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și va fi prezentată de Gabriel Kelemen, sculptor, critic de artă, conf. univ. dr. la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Arte și Design, vicepreședinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România - Filiala Timişoara și Claudiu Ilaș, manager-ul Muzeului Național al Banatului.
Expoziția „Lumina Îngerilor. Dar divin” rămâne, pentru vizitare, în mansarda B2 de la Muzeul Național al Banatului, până în șapte octombrie, 2021, publicul iubitor de artă fiind invitat să treacă pragul mansardei, de marți până duminică, între orele 10 și 18. Luni, expoziția este închisă publicului.

Cornel Seracin