Spectacolul „Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois”, ce urma să aibă loc în Sala Mare a Teatrului Național Timișoara (TNT) joi, 2 septembrie, ora 19, în cadrul FEST-FDR, nu va mai avea loc din motive medicale, anunță organizatorii. În locul reprezentației, producție a Reactor de Creație și Experiment din Cluj, compania clujeană va prezenta spectacolul-experiment „Un copil pe un litru de benzină”. Este vorba de o creație colectivă, rezultatul unui laborator de lucru în care opt tineri artiști cercetează metodele teatrului devised și performativ în cadrul rezidenței de creație Fresh Start. 

Spectacolul pleacă de la o situație anodină: trei oameni într-o benzinărie, la jumătatea drumului. O femeie de serviciu, un benzinar, un client și o zi pe care o tot trăiești. Un pod care se construiește și se dărâmă peste un lac, un drum spre Paris, un copil în burta mamei, în spațiul straniu dintre umor absurd și tragedie cotidiană. Cât conținem și cât ne conțin amintirile noastre? Cum ne împăcăm cu tot ce ni se întâmplă? Ne e de ajuns simplul triumf că reușim să avem un corp, o identitate, o memorie? Ce trebuie să dăm la schimb ca să mergem mai departe?

Biletele deja achiziționate la reprezentația „Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois” rămân valabile pentru spectacolul „Un copil pe un litru de benzină” sau contravaloarea lor poate fi recuperată de la Agenția de bilete „Mărășești”.

 

Ioana N.