Proiectul „Pixel_Art” este un proiect creat de platforma DIGITAL:CANVAS - platformă de artă digitală dedicată susținerii tinerilor artiști. Prin realizarea acestui proiect se vizează dezvoltarea abilităților creative în mediul digital, a 60 de elevi din județul Timiș prin intermediul a 18 cursuri gratuite. Elevii selectați vor avea posibilitatea de a învăța diverse tehnici creative în mediul digital, de la ilustrație, grafică la realitatea virtuală și realitatea augmentată (VR și AR) sau desen și colaj 3D și până la un proces interactiv de reciclare, semănare de mici plante și fotografie.
Aceste cursuri se adresează unui număr de 60 elevi ce vor fi împărțiți în 6 grupe de câte 10 elevi fiecare. Fiecare grupă va fi împărțită la rândul ei pe categorii de vârste: 2 grupe de gimnaziu - elevi între 11 și 14 ani și 4 grupe de liceu - elevi între 15 și 18 ani, iar fiecare grupă de elevi va participa la 3 ateliere cu unul din mentorii selectați.


„În ambele cazuri este important ca elevii să fie interesați de arta digitală și dornici să experimenteze într-un mod creativ și interactiv tehnicile predate de mentorii proiectului Pixel_ART. Printre calitățile elevilor selectați trebuie să se afle curiozitatea legată de mediul digital, deschiderea spre artă și experiment, plăcerea de a desena sau de a se exprima vizual prin culoare sau desen”, au transmis organizatorii acestui proiect.


Cursurile se vor desfășura în intervalul lunilor iulie și octombrie 2021, iar înscrierile pentru participarea la aceste cursuri se vor încheia în 30 iunie.
Potrivit organizatorilor, elevii care doresc să participe la aceste cursuri este bine să dețină un laptop, precum și un telefon mobil sau o tabletă și să fie interesați de a explora arta digitală.
Pentru întrebări și alte detalii legate de aceste cursuri, organizatorii pot fi contactați la tel. 0747 618 136 sau la e-mail-ul Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Cornel S.