Duminică, 27 iunie va avea loc o nouă ediție a Festivalului „Lada cu Zestre”, care anul acesta ia forma a două spectacole: unul la Timișoara și unul la Sânnicolau Mare, localitatea câștigătoare a trofeului din ediția 2019.

Astfel, timișorenii iubitori de tradiție sunt invitați la Muzeul Satului Bănățean, de la ora 17, unde vor urca pe scenă soliști și ansambluri folclorice din nouă localități ale județului Timiș: Jamu Mare, Moravița, Otelec, Uivar, Voiteg, Giarmata, Găvojdia, Nițchidorf, Cenei, Ghiroda și Timișoara. Invitatul special al acestei ediții va fi îndrăgita și apreciata Carmen Popovici Dumbravă.

Spectacolul de la Timișoara va fi transmis în direct pe pagina de facebook Cultură Tradițională și va fi prezentat de Daniela Băcilă.

Tot duminică, dar de la ora 18, timișenii sunt invitați la spectacolul care se va desfășura la Sânnicolau Mare, la Teatrul de Vară din localitate. Aici, spectatorii vor asista la reprezentațiile ansamblurilor și soliștilor din cinci localități timișene: Checea, Dudeștii Vechi, Comloșu Mare și Sânnicolau Mare. Invitatul special este interpretul care „a cântat cu drag o viață-ntreagă" pentru toți iubitorii de folclor din Banat, Vasile Conea. Spectacolul de la Sânnicolau Mare va fi transmis în direct de Televiziunea Sânnicolau Mare. 

Invitațiile se găsesc la sediul primăriei, începând cu miercuri 23 iunie.

În cadrul spectacolelor vor fi respectate toate măsurile de prevenție a virusului SARSCoV-2 aflate în vigoare.

Evenimentele sunt organizate de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sprijinul Consiliul Județean Timiș. (C.B)