Galeria Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara, „Helios”, aduce în atenția iubitorilor de artă o nouă expoziție. Este vorba despre expoziția de pictură intitulată „Orga imaginară în pădurea de corali”, cu lucrări semnate de pictorul și scenograful timișorean Dumitru Popescu.
La cei 80 de ani împliniți, pictorul Dumitru Popescu abordează acum un nou proiect artistic, după ce, în urmă cu câțiva ani a supus atenția iubitorilor de artă cu proiectele „Bărăgan” (2011) și „Norii” (2014).
Potrivit mărturisirii maestrului Dumitru Popescu, „prezentul ciclu a fost inspirat de marele Jaques Cousteau, exploratorul oceanului planetar, în adâncurile lui.
Internaut fervent, i-am luat urma și am descoperit o lume fascinantă, o floră și o faună ispititoare... .
M-au incitat coralii, aceste animale cu forme de copaci, boscheți și flori asemănătoare cu cele terestre, într-o tăcere paralizantă”.


Vernisajul expoziției va avea loc marți, 22 iunie 2021, la Galeria „Helios”, cu începere de la ora 18, expoziția urmând să rămână pe simezele galeriei până în 10 iulie 2021.


Criticul de artă timișorean, dr. Gabriel Kelemen, a scris următoarele într-o avancronică a expoziției: „Seria de picturi atent elaborate evocă splendoarea de necuprins a recifului de corali, feerica și ireala pădure de corali, simfonie molcomă a lumii mute, freamăt ce vorbește prin necuvinte, ca de la sine, despre imperiul fabulos al oceanului planetar, leagăn ancestral și misteric alcov al vieții terestre”.


Expoziție de pictură „Orga imaginară în pădurea de corali” este organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara cu sprijinul primăriei municipiului Timișoara. La vernisaj, va prezenta expoziția dr. Gabriel Kelemen, critic de artă, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara.

Cornel Seracin