Duminică, 6 iunie, Muzeul Satului Bănățean Timișoara găzduiește cea de-a XX-a ediție a Festivalului etniilor. Începând cu ora 17, atmosfera Banatului de altădată va fi actualizată de zece formații de cântece și dansuri, reprezentând: sârbi, germani, maghiari, bulgari, slovaci, rromi, evrei, ucraineni, aromâni.

Vor participa următoarele ansambluri folclorice: ”Edelweiss” din Deta (germani), ansamblul

„Necea” al Asociației „Cârlibana” din Dudeștii Noi și Vasile Topa, solist al grupului „Vocea Pindului” din partea aromânilor, „Bokréta” din Timișoara (maghiari), „Sveti George” din Stanciova (sârbi), „Huțulii din Banat” din Remetea, „Zoloți Druzi” din Știuca (ucraineni), „Palućenka” din Dudeștii Vechi (bulgari), ansamblul copiilor rromi din Măguri, Corul „Shalom” din Timișoara și „Sálašan” din Nădlac (slovaci).

Invitatul special al evenimentului este cunoscutul interpret Pera Todorovici și tamburașii.

Evenimentul va fi prezentat de Tania Stavilă Țunaș.

Vizitatorii vor putea, de asemenea, admira o expoziție foto în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei și Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina, intitulată „Banatul - casa cu două pridvoare”.

Intrarea este liberă. 

Vor fi respectate toate măsurile de prevenție Covid 19, aflate în vigoare la momentul desfășurării evenimentului.

Festivalul este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei și finanțat de Consiliul

Județean Timiș. (I.N.)