Premiera spectacolului de teatru „Pe ceas. Cu 60 de minute mai bătrân”, de Ștefan Peca, va avea loc în data de 7 septembrie 2014, ora 19, la Sala 2. Tema coproducției între Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și a „Badisches Staatstheater” (Karlsruhe, Germania) este trecerea vârstei.  Spectacolul are la bază o amplă cercetare pe care dramaturgul a realizat-o în cele două orașe și face parte dintr-un proiect european derulat în cadrul „European Theatre Convention” („Convenția Teatrală la nivel internațional”). Festivalul „Art of Ageing” („Arta Îmbătrânirii”) va avea loc în luna aprilie 2015 și va fi derulat la teatrul timișorean, reprezentând finalul proiectului.
„Care este atitudinea noastră privind îmbătrânirea și care este atitudinea societății față de generațiile care o compun? În funcție de cum punem problema, demonstrează scriitorul, basmul «Tinerețe fără bătrânețe» poate fi repovestit atât într-un viitor utopic, în care copiii aleg dacă vor veni sau nu pe lume, cât și în prezentul prozaic al serviciilor sociale germane. În combinații de câte trei scenete pline de umor şi de imaginaţie, suprinzătoare de la o reprezentație la alta și votate de public, cele nouă povești se completează într-un spectacol-mozaic unic”, a mărturisit secretarul literar al „Naționalului” timișorean, Codruța Popov.
Teatrul Național din Timișoara, membru al ETC – una dintre cele mai extinse rețele de teatre de stat din Europa – participă la acest eveniment în colaborare cu „Theater und Orchester Heidelberg” (Germania), „Gavella Drama Theatre” (Zagreb, Croația), „Deutsches Theater” (Berlin, Germania), „Staatstheater Braunschweig” (Germania), „Teatrul Național Craiova”, „Staatstheater Karlsruhe” (Germania) și „Teatrul Național Bratislava” (Slovacia).
Proiectul „AA”, câștigător al programului european Cultura 2007-2013, include un calendar teatral academic, participativ și creativ. Dincolo de dimensiunea sa culturală și socială, care se concretizează în proiecte comune „inter-teatre”, „AA” va facilita înțelegerea reciprocă între artiștii din instituțiile publice participante, schimbul intercultural de cunoștințe, dar și învățarea în sistem colaborativ în sensul noilor forme teatrale.
Încurajarea dialogului interactiv, solidaritatea între generații și formarea de noi perspective artistice și interculturale prin teatru sunt obiectivele proiectului „AA”. 
Distribuţia spectacolului îi reuneşte pe actorii Sabina Bijan, Colin Buzoianu (Teatrul timișorean), Sophia Löffler și Jan Andreesen (Badisches Staatstheater).  Scenografia aparține Annei van Leen (decoruri și costume), iar conceptul video este realizat de Lucian Matei. Regia spectacolului este semnată de Malte C. Lachmann.
Alexandru Virgil STOICA