Tineri? Talentaţi? Pasionaţi de folclor şi tradiţii? Pregătiţi să trăiască emoţiile scenei alături de artiştii consacraţi ai Ansamblului Profesionist „Banatul”? Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş îi aşteaptă pe toţi soliştii vocali dornici să facă performanţă în lumea artistică a muzicii populare să se înscrie la cea de-a treia ediţie a Festivalului – Concurs „Gelu Stan”, ce va avea loc la Timişoara, în data de 17 iunie 2021.
Se pot înscrie la preselecţie tinerii interpreţi cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani. Concurenţii trebuie să completeze fişa de înscriere şi să o trimită pe adresa de mail a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., împreună cu o copie a cărţii de identitate şi o filmare live, înregistrată cu telefonul mobil, care să conţină o piesă fără acompaniament muzical (doină, baladă etc) şi o piesă cu acompaniament. Nu vor fi luate în considerare spre jurizare link-uri sau înregistrări din studio. Concurenţii trebuie să poarte, în timpul înregistrării materialelor pentru concurs, un costum popular autentic din zona pe care o reprezintă. Termenul limită pentru înscriere este data de 2 iunie 2021, ora 14. Regulamentul şi fişa de înscriere sunt disponibile pe site-ul Centrului, www.ccajt.ro.
Preselecţia concurenţilor va avea loc joi, 3 iunie 2021, iar rezultatele vor fi afişate în aceeaşi zi, la ora 18, pe site-ul instituţiei.
Concursul, Gala Laureaţilor şi decernarea premiilor vor avea loc joi, 17 iunie 2021, începând cu ora 18, pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional Mihai Eminescu din Timişoara.
Acompaniamentul concurenţilor va fi asigurat de instrumentiştii orchestrei Ansamblului Profesionist „Banatul”, dirijate de Sebastian Roşca.
Juriul concursului va fi alcătuit din personalităţi marcante ale vieţii culturale româneşti. Vor fi acordate Marele Premiu, în valoare de 3.500 de lei, premiul I, II, III în valoare de 2.500, 1.500, respectiv 1.000 de lei. Juriul va acorda de asemenea trei premii speciale, în valoare de 600 de lei fiecare. Va fi oferit totodată şi Premiul Radio Timişoara, în valoare de 500 de lei, şi Premiul „Tinereţii”, acordat de familia maestrului Gelu Stan.
Festivalul „Gelu Stan”, o reverenţă culturală în faţa memoriei unui autentic mentor şi maestru, este organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş şi este finanţat de Consiliul Judeţean Timiş. (A.B.)