Muzeul Național al Banatului invită pasionații de fotografie să participe la concursul Porți de poveste. Competiția se adresează fotografilor de orice vârstă, care vor trebui să își demonstreze talentul surprinzând prin obiectivele aparatelor porți din oraș. 

Este important ca odată cu înscrierea fotografiilor în concurs, să fie menționată adresa (aproximativă) la care se află porțile surprinse în fotografii, dar și o scurtă poveste a acestora. 

Condiții de participare

Fiecare participant trebuie să trimită fotografiile realizate, alături de datele personale (nume, prenume, număr de telefon) și denumirea fotografiei (fotografiilor) cu care doresc să intre în concurs, pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Sunt acceptate un număr de trei fotografii/ persoană, în cazul în care participanții au realizat mai multe și nu se pot hotărî, organizatorii vor alege trei, pe care le vor trimite mai departe juriului.

Înscrierile la concurs și trimiterea materialelor se vor face până în data de 25 aprilie 2021, ora 18.

La sfârșitul perioadei de înscriere, juriul va alege trei propuneri care vor intra în finală. În ultima săptămână a concursului, publicul va avea dreptul să își voteze preferata. Ulterior, întreaga galerie foto va putea fi vizionată online, într-un album special dedicat concursului.

Juriul este format din dr. Zoran Marcov – șef sectie Istorie, Dan Leopold Ciobotaru – arheolog, Milan Șepețan – fotograf, și publicul, care-și va exprima părerea prin votul acordat fotografiilor în ultima săptămână a concursului, pe pagina de facebook a muzeului. 

Premiile sunt:

Locul I - Timișoara la cutie – Cetate (cinci din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale)

Locul II -  Albumul „Timișoara 1596 – 1896”, Szalai Bella

Locul III -  Albumul „Atlasul frumuseții”, Mihaela Noroc

Premiul juriului - cărți și albume din colecția Muzeului Național al Banatului.

Câștigătorii vor fi anunțați în data de 2 mai 2021, ora 16. 

 

Ioana N.