Iubitorii de teatru sunt invitați sâmbătă, 10 aprilie, să vizioneze online două apreciate spectacole ale Teatrului German de Stat din Timișoara. Este vorba despre „Omul invizibil” și „Prima iubire”, care vor putea fi văzute pe pagina de Facebook a teatrului, între orele 9 - 21. 

„Omul invizibil” de Herbert George Wells, în regia lui Alex Halka, este un proiect în cadrul programului „Rândul întâi” pentru promovarea tinerilor creatori.

Griffin este un cercetător de succes şi avid după putere, până când într-o zi dorinţa lui de o viaţă devine realitate: descoperă că – în urma anumitor experimente – fiinţele pot deveni invizibile. După ce însă devine invizibil, realizează că nu mai există cale de întoarcere.

Din distribuție face parte actorul Iosif Csorba. 

„Prima iubire”, concept și text de Clemens Bechtel, este pus în scenă pe baza unor relatări ale actorilor din distribuţie. Spectacolul e o privire nostalgică asupra trecutului plăcut sau dureros, în orice caz de neuitat, din vremea când ei, actorii, au cunoscut pentru prima dată dragostea. Regizorul Clemens Bechtel a răsfoit împreună cu actorii din spectacol jurnalele acestora, redând viaţă amintirilor legate de prima lor iubire. Într-o cabină de teatru, într-un cimitir, pe un pod sau în camera copiilor se ascunde amintirea lui, a ei, a primei iubiri. Un spectacol plin de emoţie, în care interpreţii dau viaţă pentru prima oară nu unor biografii fictive, ci propriilor experienţe.

În piesă joacă actorii Isolde Cobeţ, Iosif Csorba, Ida Jarcsek-Gaza, Boris Gaza, Tatiana Sessler-Toami și Daniela Török.

Ambele spectacole se supratitrează în limba română. 

 

Ioana NICOLESCU