La 27 martie, începând din 1962, aniversăm Ziua Mondială a Teatrului. În fiecare an, o personalitate recunoscută la nivel internațional, actor, dramaturg, regizor, critic teatral este invitat de Institutul Internațional de Teatru să transmită gândurile sale asupra experiențelor teatrale avute. O adevărată sărbătoare, un moment de recunoaștere al forței de comunicare pe care o are teatrul. Mesajul este citit spectatorilor, în fiecare an, din lumea întreagă, înaintea reprezentațiilor în seara zilei de 27 martie. Primul mesaj pentru Ziua Internațională a Teatrului a fost al scriitorului, dramaturgului și cineastului francez, Jean Cocteau. Alte personalități care au urmat, au fost, Arthur Miller, Laurence Olivier, Peter Brook, Maurice Bejart, Radu Beligan, Eugène Ionesco.
Anul acesta, un an cu totul și cu totul special, din cauza pandemiei, i-a revenit cunoscutei actrițe Helen Mirren din Marea Britanie să ne transmită mesajul ei, care subliniază că suntem privați de multe bucurii, că este solicitată inventivitatea tuturor artiștilor pentru a depăși momentul.


Dragii mei,
Fundația „ArtMedia” vă-ndeamnă să aveți «puțintică răbdare» și să sperăm că situația de acum nu va fi infinită și că-n curând o să ne regăsim în minunata atmosferă a sălilor de teatru”.

Foto: www.facebook.com/ArtmediaTM