Eveniment la Dudeștii Noi cu Asociația Culturală „Cârlibana”. Joi 25 martie 2021, la Casa de Cultură din localitate (foto), va avea loc premierea persoanelor care au contribuit în ultimii cinci ani la evidențierea, păstrarea și protejarea culturii aromâne în Banat, la cunoașterea personalităților de ieri și de azi ale acestei etnii. Ne bucurăm că vom avea între noi, pentru a le mulțumi, persoane care s-au implicat în acțiunile noastre culturale, în țară și în afara ei, persoane fără de care realizările noastre pe „gheața subțire a culturii” ar fi fost sărace,
Le așteptăm, la ora cincisprezece, pe doamnele: Elena Jurjescu-Todi și Liliana Laichici, pe domnii: Alin Adrian Nica, Dinu Barbu, Aurel Șunda și Ioan Buț.
De asemenea, reprezentantul Ansamblului „Edelweiss” Deta, Gerhart Șămanțu, o prezență „specială”. Ansamblul dn Deta are în repertoriu dansuri aromânești pe care „le joacă” ireproșabil și, de curând, și cântece.
Premiile, adevărate opere de artă, sunt creația doamnei Elena Șămanțu, un artist și om de cultură, implicat și devotat, iubitor al tradițiilor și obiceiurilor din întreg Banatul. Îi mulțumim încă o dată pe această cale pentru „Cârlibana de aur”.
Va fi o ceremonie restrânsă, dar de suflet.


Victor ENACHE


* Cârlibana este partea cârligului păstorului, cu care se prinde oaia de picior. De obicei se confundă cu întreg cârligul.