Clubul de anticipație „Helion” se reunește vineri, 19 martie, iar cuprinsul acestei reuniri aduce lansarea romanului „Majestique” al tinerei scriitoare Bianca Sol.
„Majestique” este un roman de ficțiune speculativă, ce include elemente science-fiction și fantasy, acțiune, aventură, spionaj și dragoste, iar începutul lui se regăsește în anul 2015. Romanul a apărut în luna decembrie 2020, la Editura „Brumar”, iar acum se găsește în librăriile „La Două Bufnițe” și „Esotera” din Timișoara, urmând să fie de găsit și la „Cărturești”.
Acțiunea romanului are loc în secolul XXI, chiar în primele decenii ale secolului în care trăim, iar personajul principal al romanului este Eros di Angeli. Ajuns la aniversarea vârstei de 30 ani, personajul principal, celebru în lumea „înaltei tehnologii” (hi-tech), moștenitorul unei averi impresionante, este prins în mrejele amoroase ale unei misterioase ființe angelice, Angelina, și, abătut de la treburilor zilnice, i se fură o descoperire prețioasă cu ajutorul căreia a ajuns celebru, inteligenţa artificială cu capacităţi de autodezvoltare.
Eroul principal al romanului află târziu de acest furt și, odată ce află pleacă în recuperarea inteligenței artificiale. Astfel, ajunge să cunoască secrete bine păzite, care pun în pericol soarta întregii omeniri. Eros di Angeli va traversa un șir de evenimente, iar în căutările sale va trece prin U.S.A., Japonia, China, Rusia și România.


Referindu-se la începuturile romanului său, Bianca Sol mărturisea într-un interviu acordat ziarului on-line „Gândul”: „Aveam în minte protagoniștii, pe Eros di Angeli și Angelina Alexandrova și știam doar că îmi doream să nu fie clasica poveste de iubire în care ea e «fata bună», iar el «băiatul rău». După ce personajele au «prins viață», pur și simplu le-am urmărit povestea. Nu știam în ce direcție se vor îndrepta lucrurile, pentru că, odată create, personajele mele au propriul destin, iar eu nu intervin, ci doar observ și încerc să redau cât mai fidel cele întâmplate. Recunosc că am fost surprinsă de direcția în care se îndrepta acțiunea, iar de abia în penultimul capitol, numit «Revelație», mi s-a arătat și mie care a fost, de fapt, miza întregii călătorii”.


Bianca Sol trăiește în Timișoara, este absolventă a facultății de Psihologie și a masteratului de Psihologie Clinică și Psihoterapie la Universitatea de Vest din Timișoara, iar de profesie este psihoterapeut transpersonal.
Bianca Sol a debutat în literatură la 18 ani, cu romanul fantasy pentru adolescenți, „Solara”, este membră a clubului de science-fiction și fantasy „Helion”, a Asociației de Psihologie Transpersonală Europeană și „Noua Acropolă”, iar pasiunile sale, pe lângă psihologie, includ filosofia, mitologia, astrologia, îi plac filmele, muzica epică și animalele.
La reunirea de vineri, ce va începe de la ora 18, prezentarea romanului „Majestique” va fi făcută de scriitorul Ciprian Ionuț Baciu, reunirea clubului „Helion” urmând să se desfășoare în mediul on-line, prin intermediul aplicației Zoom. Datele de acces se pot obţine prin mesaj, pe e-mail, la adresele Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pe mesaj privat la https://www.facebook.com/helion.sfclub.

Cornel Seracin