Au început înscrierile la TMcult® – Mediere culturală și comunicare a culturii, program de formare profesională pentru spațiul cultural, adresat celor cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani. Evenimentul se va desfășura online, în formatul unei școli de primăvară, în perioada 7 - 30 mai 2021, orele 10 -13.

Școala TMcult® este gratuită, iar înscrierile se pot face prin accesarea linkului http://bit.ly/TMcult-Mediere-culturală, până în data de 4 aprilie 2021. Locurile disponibile sunt în număr de 30, dintre care 20 sunt dedicate rezidenților din Timișoara. Selecția se va face prin interviu online în săptămâna 05-10 aprilie 2021.

Condiții de participare: participanții trebuie să creadă în cultura ca spațiu de creștere și inovare pentru artiști, ca platformă de regenerare și dialog în comunitate și ca experiență accesibilă unui public divers; să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani; studii superioare încheiate sau în curs, indiferent de domeniul studiat.

În programul școlii se regăsesc:

  • Master Class – Comunicarea culturii și gândire critică, coordonat de Alexandru Condrache (Asociația Culturală Contrasens).
  • Seminar – Strategii de mediere a artei contemporane/tipologii de publicuri de artă, coordonat de Corina Bucea, director Centrul Cultural Clujean.
  • Atelier interactiv - Timișoara, Capitală culturală europeană, un brand foarte fierbinte, coordonat de Anca Berlogea-Boariu (regizor și producător de teatru & film documentar, consultant la Asociația Timișoara, capitală europeană a culturii 2023)
  • Ateliere de cultură generală – Timișoara – Istorii nepovestite/Art Encounters istoria/ediția a IV-a, coordonate de Marius Cornea (muzeograf Muzeul Banatului) și Diana Marincu (Director Artistic Fundația Art Encounters, curator, critic de artă)
  • Open source mentoring & Knowledge curating, cu Anna Harsanyi (The New School of Art New York – mediator cultural în programele MOMA și Gugenheim)
  • + 45 zile de practică în cadrul Bienalei de Artă Contemporană Art Encounters 2021.

Mai multe detalii despre Școala TMcult® – Mediere culturală și comunicare a culturii pot fi găsite pe pagina http://www.accontrasens.ro/portfolio/tmcult-mediere-culturala-si-comunicare-a-culturii/

"TMcult® este mai mult decât o școală, consolidând o rețea în jurul unei comunități și oferind  mentorat <<pe viață>>, fiind deschisă spre inovare", spun organizatorii.

TMcult® este un program al Asociației Culturale Contrasens, co-finanțat de AFCN.

 

Foto: Asociația Culturală Contrasens

Ioana NICOLESCU