Institutul Francez din România invită cineaștii profesioniști sau amatori să se înscrie în competiția românească a Festivalului internațional de foarte scurt metraj Très Court. Înscrierile se pot face până în data de 25 aprilie.

Filmul foarte scurt e formatul unei generații, al unei epoci unde totul e pe repede înainte, unde schimbările – climatice, sociale, tehnologice – se află în centrul preocupărilor noastre. Este și un format preferat de artiștii emergenți, festivalul Très Court fiind o adevărată platformă de descoperire și lansare de noi talente cinematografice. 

Această competiție dedicată scurtmetrajelor românești este pentru regizori și regizoare sau amatori talentați o oportunitate de a-și prezenta creațiile în fața a mii de spectatori din România, spun reprezentanții Institutului Francez.

Festivalul internațional Très Court a ajuns la ediția cu numărul 23 și se va desfășura în perioada 4 - 13 iunie 2021. Singura restricție este ca durata filmelor înscrise în competiție să nu depășească patru minute.

Înscrierile se fac prin completarea formularului disponibil pe pagina https://trescourt.com/ro/inscriere  și prin trimiterea filmului la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până în 25 aprilie 2021. 

Participanții au șansa de a câștiga și unul dintre trofeele și premiile puse în joc.

Regulamentul competiției este, de asemenea, disponibil pe pagina de internet a festivalului. (I.N.)