Compania de dans Unfold Motion în colaborare cu Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT) lansează un concurs de idei în vederea selectării unei echipe de trei designeri. Aceștia vor proiecta și realiza trei creații vestimentare în relație cu conceptul coregrafic al proiectului ”Je suis Giselle”.

”Je suis Giselle” presupune refacerea într-o manieră inedită a baletului romantic ”Giselle” sub forma unui solo, prin distribuirea unui bărbat în rolul principal, și transpunerea în viziune contemporană a subiectului, urmărind idei valabile și astăzi în societatea noastră. Spectacolul rezultat va fi performat simultan, în luna mai a acestui an, în trei locații diferite, de către trei dansatori.

Tinerii interesați de proiect se pot înscrie accesând link-ul https://forms.gle/orVmVeftk4KF5Rdy5 sau pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Etapele concursului sunt următoarele: înscrierea - până pe data de 28 februarie; toate informațiile necesare (concept, referințe, cerințe tehnice, buget etc.) vor fi transmise participanților prin intermediul unui apel video, în data de 1 martie; între 1 și 14 martie vor fi elaborate cele trei schițe de costume; între 15 și 17 martie vor fi anunțate propunerile câștigătoare; între 18 martie și 20 aprilie ideile vor fi transformate în realitate.

Cei trei participanți selectați vor colabora pentru realizarea costumelor. Bugetul alocat include costurile de producție și onorariile. Între participanți și echipa artistică va exista un dialog permanent, astfel încât rezultatele să deservească nevoile spectacolului. Câștigătorii concursului de idei vor beneficia și de consilierea cadrelor didactice ale programului de studiu Modă-Design Vestimentar, cu experiență în domeniu și deschidere pentru proiectele interdisciplinare.

„Dacă ești student la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, ești deschis colaborărilor interdisciplinare și te afli în căutarea unei oportunități profesionale, tot ce ai de făcut este să participi, apoi să fii pregătit să lucrezi în echipă pentru a duce la bun sfârșit (de la schițe la producție) acest proiect. Știm că propunerea noastră poate fi o provocare nouă pentru tine, de aceea pe toată perioada procesului de lucru vom fi alături de tine, atât noi cât și doamna conf.univ.dr. Andreea Palade Flondor. Vom încerca să facem tot posibilul ca această experiență să fie constructivă pentru toți cei implicați, cu rezultate de care să fim mândri”, transmit organizatorii.

Selecția proiectelor câștigătoare se va face ținând cont de două criterii esențiale, și anume fezabilitatea proiectului și originalitatea propunerilor în raport cu conceptul dat.

Proiectul este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. 

 

Camelia B.

 

Photo credit: Lorena Dumitrașcu