Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș sărbătorește cei 162 de ani trecuți de la Mica Unire printr-o gală folclorică. Duminică, 24 ianuarie, de la ora 18, va avea loc spectacolul online ”Din suflet de român”.

Invitații evenimentului sunt unii dintre cei mai apreciați soliști: Ciprian Roman, Dana Gruescu, Doriana Talpeș, Ciprian Pop și Iasmina Iova.

Doine și cântece de joc vor fi interpretate de Iasmina Iova, Ciprian Pop, Doriana Talpeș și Dana Gruescu, iar Ciprian Roman va aduce în spectacol melodii patriotice. Dansatorii vor prezenta momente coregrafice din Moldova, Oltenia și de pe Valea Almăjului. Tradițional, spectacolul se va încheia cu Hora Unirii.

Organizatorii evenimentului respectă toate măsurile de protecție impuse de pandemia de coronavirus, astfel că Ansamblul Profesionist Banatul va fi reprezentat printr-un număr redus de instrumentiști și dansatori, coordonați de dirijorul Sebastian Roșca, respectiv de cuplul de coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu.

Evenimentul este primul organizat în acest an de Centrul de Cultură și Artă și va fi transmis în direct pe paginile de facebook ale Ansamblului Profesionist Banatul și Asociației ProDatina. Ca de fiecare dată, spectatorii virtuali sunt invitați să transmită în direct gândurile și mesajele lor, nu doar pentru artiști, ci și pentru România trecutului, dar mai ales a viitorului.

Spectacolul va fi prezentat de Tania Țunaș. (I.N:)