Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara păstrează tradiția și în 2021 și dedică primul său spectacol din an poetului național al românilor, Mihai Eminescu. „«Dor de Eminescu» începe, ca de fiecare dată, șirul spectacolelor, când, așa cum ne place să afirmăm, actorii opresc pentru o clipă timpul în loc, dăruind versului eminescian emoția, iubirea și prețuirea pe care o merită”, transmite echipa Teatrului „Merlin”.
Au fost alese din repertoriul eminescian două creații mai puțin cunoscute, și anume „Ondina” și „Cugetările sărmanului Dionis”. Ca o noutate pentru acest an, spectacolul este unul coupé, filmat individual și transmis on-line vineri, 15 ianuarie, de la ora 9, pe pagina de Facebook a teatrului.
Distribuția spectacolului îi reunește pe Octavia Petrișor, Luana Uncruțiu, Maria Gornic, Diana Boboc, Raluca Grumăzescu, Mădălina Ghițescu Petre, Mădălina Toderaș și Olivera Iovanovici („Ondina”) și Cristi Brătoiu, Robert Copoț, Marko Adzic, Raul Bastean și Raul Lăzărescu („Cugetările sărmanului Dionis”). (A.B.)