Fundația Culturală „Artmedia”, de-a lungul celor aproape trei decenii de existență, pe lângă spectacole de excepție din țară, și nu numai, a prezentat spectacole de binefacere, de caritate, de aniversare, de comemorare a unor personalități marcante ale neamului românesc.
În aceste vremuri tulburi, „Artmedia” invită iubitorii culturii să-și deschidă „fereastra sufletului pentru a primi mai multă lumină”, vineri, 15 ianuarie 2021, de la ora 16, atunci când, la Televiziunea Europa Nova și pe media de socializare on-line (pagina de facebook „Fundația Artmedia”) a programat aniversarea „poetului nepereche” Mihail Eminescu, marcând astfel Ziua Culturii Naționale.


„Numele poetului nostru nepereche, Mihail Eminescu, a fost, este și va fi în prim-planul culturii românești. Ne bucură faptul că această zi se suprapune cu Ziua Culturii Naționale”, a declarat pentru ziarultimisoara.ro, doamna Doina Popa, Președinte Onorific al Fundației Culturale „Artmedia”.


Programul înregistrat va începe cu un film documentar-artistic realizat de cineastul Victor Popa, în care, câțiva dintre marii profesori și oameni de cultură din România vor fi revăzuți „pe un fundal muzical și vizual impresionant”, prof. univ. dr.Eugen Todoran , prof. univ. dr. Cornel Ungureanu , prof. univ. Adrian Dinu Rachieru , prof. univ. dr. Iosif Cheie Pantea, poetul Grigore Vieru, Eugen Dorcescu și, vocile celebre, George Vraca, Mircea Albulescu, Mihai Pintea.
Partea a doua a acestui program intitulat „Dor de Eminescu” prezintă recitalul extraordinar al actorului Ion Caramitru, acompaniat la pian de elevul olimpic timișorean Lucas Kohl.
Cu prilejul acestui program artistic dedicat aniversării lui Mihail Eminescu și a marcării Zilei Culturii Naționale, reprezentanții „Artmedia” lansează invitația tuturor celor care iubesc cultura, arta și frumosul: „vă invităm, cu drag, să nu ratați așadar aceste picături de cultură!”.

Cornel S.
Foto: prelucrare de pe www.facebook.com/ArtmediaTM