Muzeul Național de Artă din Timișoara își arată recunoștința pentru miile de vizitatori care i-au trecut pragul de-a lungul acestui an atipic și, acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, 2020, a deschis câte o fereastră spre colecțiile sale.
Replici ale celor mai alese tablouri din colecțiile de Artă Plastică ale muzeului timișorean se află panotate pe fațada Palatului Baroc, în ferestrele de la parterul instituției, inclusiv în cele de pe străzile Augustin Pacha și Florimund Mercy.
Cele douăzeci și unu de reproduceri sunt realizate după lucrările aflate în expozițiile permanente ale Muzeului Național de Artă din Timișoara (Artă Europeană, Artă Bănățeană, Artă Modernă Românească, „Corneliu Baba”, 1+1+1 & SIGMA) și în Pinacoteca instituției.


„Ne-am inspirat din tradiția creată de Marile Muzee ale lumii, de a prezenta o parte dintre cele mai atractive piese pe fațada instituției”, a declarat dr. Victor Neumann, directorului Muzeului de Artă din Timișoara.


Pentru că suntem în seara de Ajun, bineînțeles că nu puteau lipsi colindele, Concertul de Crăciun urmând să fie proiectat pe Palatul Baroc, cu începere de la ora 18 și este oferit de asociația aflată în serviciul intreprinzatorilor italieni din Romania, „Confindustria Romania” și asociația economico-culturală „Fucina Italica «Francesco Griselini»”.
Concertul poate fi vizionat on-line,

.be.
Muzeul Național de Artă din Timișoara se aflat în subordinea Consiliului Județean Timiș și este una dintre instituțiile de referință pentru viața culturală a regiunii Banat, a României și oferă iubitorilor artei exponate unice prin valoarea mesajului lor din patrimoniul artei locale, naționale și universale.


Cornel Seracin