Expoziția de artă conceptuală, „Armonie în haos”, a fost inaugurată luni, 16 noiembrie, în spațiul „Atelier22” de pe strada Amurgului din Timișoara. Lucrările expuse poartă semnătura unui tânăr artist, Ionuț Eugen Șerban, și îmbină tehnici din sculptură, grafică și simbolistică.


„Este nevoia de exprimare ce pleacă de la complexitate, respectiv, confuzia generală de materie și conținut al haosului, de unde, din nevoia de ordine, se generează linia ca traiectorie care formează gândul, trăirea, ce îmblânzește haosul prin definiții și-l armonizează. Conceptul devine un dialog ritmic al trăirii, amalgamul potolit care decupează scene, simboluri, amintiri, aceste simulări care comunică prin curburile interpretării”, a scris artistul într-un comunicat remis mass-media pentru publicare, în avancronica acestui eveniment expozițional.


Ionuț Eugen Șerban, autorul lucrărilor care alcătuiesc expoziția „Armonie în haos”, este masterand în sculptură, în cadrul Universității de Vest din Timișoara Facultatea de Arte și Design. De la finalizarea studiilor până în prezent a realizat atât expoziții personale, cât și de grup, activitatea sa fiind răsplătită cu numeroase premii.
Expoziția rămâne deschisă pentru vizitare în spațiul „Atelier 22”, până în data de 30 noiembrie 2020. „Armonie în haos” este organizată de Asociația „Diezcolectiv” și „Atelier22” și co-finanțat de Consiliului Județean Timiș.

Cornel Seracin