Expoziția PhotoVoice: Empowering The Spirit – Youth Voices in Pandemic își deschide porțile la Timișoara. Evenimentul, unic prin natura situației în care ne găsim, aduce împreună fotografiile însoțite de poveștile personale ale opt tineri – voluntari internaționali, aflați la sute sau mii de kilometri depărtare de casă într-o perioadă de criză pe care omenirea nu a mai trăit-o în trecutul recent. 

Prin fotografiile narative sunt prezentate dificultățile pe care le-au întâmpinat în viața lor și în comunitatea lor, cum au reușit să le depășească și ce au învățat din ele.

Implicarea în acest proiect le-a servit tinerilor și ca studiu al adaptabilității într-o perioadă netrăită până acum.

Expoziția este realizată de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), împreună cu voluntarii proiectului Set the Tempo. 

„PhotoVoice lucrează cu o metodologie pliată pe nevoile participanților și ale comunității. Este o unealtă puternică, flexibilă, accesibilă și terapeutică a fotografiei.

Implică fotografi, practicanți și membri ai comunității, reușind să le dezvolte abilități de înțelegere a fotografiei participative ca metodă de a aduce schimbări pozitive în societate.

Scopul este creșterea gradul de conștientizare și responsabilizare practică la nivelul comunității și maximizarea impactului în domeniul fotografiei participative”, transmit organizatorii.

Facilitator: Lorena Dumitrașcu – fotograf și fondator Light Stories. Expun: Suqiasian Arus, Αίγλη Κυριάκου, Marietta Tselepi, Katsiaryna Kryvaltsevich, Ali Hamdi, Милица Васић, Rachad Abou Salhab Aboultaif, Alisa Vardevanyan. 

Expoziția va putea fi văzută în cele cinci centre de tineret din Timișoara, în fiecare sâmbătă, în perioada 24 Octombrie - 21 Noiembrie între orele 16-18, după cum urmează:

24 Octombrie - Centrul de Tineret Calea Martirilor (Strada Pepinierei nr. 5)

31 Octombrie - Centrul de Tineret Calea Aradului (Strada Dej nr. 4)

07 Noiembrie - Centrul de Tineret Șagului (Strada Gavril Musicescu PT 83)

14 Noiembrie - Centrul de Tineret Dâmbovița (Aleea Poieniței 2 A)

21 Noiembrie - Centrul de Tineret Lipovei (Intrarea Iasomiei nr.4).

 

Ioana N.