În premieră, la Timișoara se organizează Emerging Artists Awards 2020, o inițiativă de susținere și promovare a tinerilor artiști, absolvenți ai Facultății de Artă și Design din municipiu. Vor fi expuse circa 30 de lucrări de artă contemporană (pictură, sculptură, instalații, ceramică, grafică), multe dintre ele opere inedite, ce merită descoperite și admirate.

Inaugurarea expoziției de artă contemporană va avea loc joi, 22 octombrie, de la ora 18, la Galeria Calpe (Bastion Theresia) din Timișoara.

„ Evenimentul Emerging Artists Awards 2020, organizat de Expose Architecture, este unul lăudabil și vine să îmbogățească peisajul cultural timișorean. O societate sănătoasă și progresistă își recunoaște și promovează valorile. Gian Pietro Serra prin EAA 2020 vizează exact acest aspect important și tot mai dificil în contextul actual. (...) De asemenea EAA 2020 constituie un moment fertil pentru perspectiva anului 2023 când Timișoara va performa pe podiumul excelenței internaționale prin titlul de Capitală Culturală Europeană. Parteneriatul dintre UVT, Facultatea de Arte și Design și Expose Architecture este unul onorant pentru ambele instituții și sperăm să fie consolidat pe parcursul timpului. Împreună, vom putea lăsa o amprentă identitară substanțială în istoria culturală a orașului nostru”, a precizat prof. univ. dr. Camil Mihăescu, decan al Facultății de Arte și Design - Universitatea de Vest Timișoara. 

„Ca artist aflat la începutul carierei profesionale, pe care o visezi a fi <<de succes>>, să fii remarcat dintr-un număr însemnat de absolvenți ai unei facultăți de artă te pune într-o postură mai mult decât onorantă. Și aceasta, din mai multe considerente.

 (...)    A fi artist contemporan înseamnă, în fond, a fi un martor al timpului tău, capabil să investgheze, să observe, să simtă, să înțeleagă și să-i ofere societății un <<portret în oglindă>>. Un alt considerent, dar nu și cel din urmă, ar fi convingerea că <<investiția>> pe termen lung într-ale artei, cu orice efort, merită creditată”, a spus prof. univ. dr. Adriana Lucaciu, artist vizual.

Evenimentul este organizat de către Gian Pietro Serra, prin Asociația Expose Architecture, în colaborare cu Facultatea de Arte și Design, Timișoara și Galeria Calpe.

Expoziția va rămâne deschisă până la data de 30 octombrie 2020.

Vor fi expuse lucrări ale artiștilor Mirela-Mădălina Cerbu, Ștefan Curelici, Sanziana Gheorghe, Vlad Jelmărean, Silviu Preda, Alexandra-Daniela Satmari, Decebal Gabriel Țăroi. (I.N.)